1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize trafiğine radikal tedbirler
Rize trafiğine radikal tedbirler

Rize trafiğine radikal tedbirler

Rize Emniyet Müdürlüğü, ilde içinden çıkılmaz bir durum alan trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla sert tedbirleri uygulamaya koyuyor.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize Emniyet Müdürlüğü artan trafik sorununu çözmek için sert önlemler aldı. Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan kararlar çerçevesinde Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şehir içerisinde trafik kurallarını ihlal eden sürücülere ikaz etmeden ceza keserek araçlarını otoparka çektiriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ali Rıza Akkuş, polis araçlarının pazarcılar gibi megafonla sürücüleri uyarmasının ve silecek kaldırma adetlerinin artık tarih olacağını belirterek, "Bundan böyle şehir içerisinde hatalı park yapan ve trafik kurallarına uymayan sürücülere hiç bir şekilde ikazda bulunulmadan cezai işlem uygulanacak. Araçları çekiciler marifeti ile otoparka çekilecek. Sürücülerimizden; şehir içinde havalı korna çalınmaması, park kurallarına uymaları, süratli araç kullanıp trafiği tehlikeye düşürmemeleri, uygun olmayan yerlerde yolcu indirip bindirmemeleri, duraklama yapmamaları, okunmayacak şekilde plaka bulundurmamaları, trafik ışık ve işaretlerine uymaları, ticari araçların güzergâhlarının dışına çıkmamaları, yüksek sesle müzik dinlememeleri gibi kurallara uymalarını istiyoruz. Uymamaları halinde hiç bir ikazda bulunulmadan haklarında cezai işlem yapılacaktır. Bunun yanında ışıklarda ve geçitlerde sivil memurlar görevlendirdik. Bu memurlarımız trafik ışıklarına ve tabelalarına uymayan sürücüleri tespit ederek plakalarına cezai işlem uygulayacaktır." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum