1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize tünellerinin ampulü yok mu?
Rize tünellerinin ampulü yok mu?

Rize tünellerinin ampulü yok mu?

Rize'de hizmete açılan 3 tünelde ışıklandırma dahi yapılmaması Trabzon'daki karayollarını bölgecilik ekseninde tartışılır hale getirdi.

A+A-

İSMET KÖSOĞLU - Rize sınırları içinde yapımı tamamlanan İyidere, Çayeli ve Pazar tünellerinin aydınlatılmalarının yapılmaması tepkilere neden oluyor..
Rize’ye ilk giriş kapısı olan İyidere’de yapılan tünel Başbakan Erdoğan’ın Kasım ayındaki Rize gezisi döneminde geçici ışıklandırmayla aydınlatıldıktan sonra yeniden karanlıkta kalmıştı.
Karadeniz Sahil Yolu kapsamında yapılan ve yaklaşık 6 aydır trafik akışı verilen 2 bölümlü, çift gidiş gelişli, yaklaşık 2 kilometrelik İyidere Tünelinde aydınlatma yapılmaması, trafik güvenliğini tehlikeye düşürürken tepkileri de beraberinde getiriyor. Tünelde sadece aydınlatma değil havalandırma ve haberleşme için telefon sisteminin de yapılması gerektiğini belirten sürücüler karayollarını suçladılar.

2006 yılının Kasım ayında Başbakan R.Tayyip Erdoğan’ın Rize’ye gelişi dolayısıyla göstermelik ve geçici olarak ışıklandırma yapılan tünelde karanlık içinde yolculuk yapan sürücüler çare ve çözüm bekliyor. İyidere tüneli gibi 2 sene önce hizmete açılan Pazar ve Çayeli çıkışındaki tünellerde de aydınlatmanın yapılmaması Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün bölgecilik yaptığı şeklinde tepkilere de neden oluyor. Trabzon Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün bölgecilik yaptığını söyleyen sürücüler, “Rize sınırları içinde tamamlanan 3 tünelde de ışıklandırma ve hiçbir tedbir yok. Rize’nin sahibi yok mu? İlla Başbakanın gelmesi mi bekleniyor? Çayeli tüneli çok uzun süredir trafiğe açıldı. Halen ışık yok. Ama Trabzon Sürmene-Çamburnu tüneli tamamlandığı anda dört dörtlük şekilde hizmete açıldı. Havalandırması, haberleşme için telefonu ve aydınlatması mükemmel yapıldı. Rize’ye gelince bu hizmetler neden hep sekteye uğruyor. Sahibimiz yoksa sesimizin çıkmasını da kimse engelleyemez. Tünellerde ışık istiyoruz’ dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum