1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Üniversitesi atağa kalktı
Rize Üniversitesi atağa kalktı

Rize Üniversitesi atağa kalktı

Rize Üniversitesi Senatosu, üniversite bünyesinde bir yeni fakülte, bir yüksekokul ile Tıp Fakültesi’ne 3 yeni bölüm açılmasına karar verdi.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize Üniversitesi Senatosu 7. Olağan Toplantısı’nı bugün yaptı. Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuş başkanlığındaki toplantıda okutman ve öğretim görevlisi yardımcısı atamaları, döner sermaye işletmesi yönetmeliğinde değişiklik, Rize Üniversitesi bünyesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi oluşturulması, Rize’nin Kalkandere İlçesi’nde Meslek Yüksek Okulu açılması, öğrenci harç ve katkı paylarının kullanımı ile ilgili hususlar ve Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bölüm ve ana bilim dallarının oluşturulması konuları görüşüldü.

Yapılan toplantıdan Rize Üniversitesi’ne bağlı olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin oluşturulması, Kalkandere İlçesi’nde bir meslek yüksek okulu kurulması ve Tıp Fakültesi’nin bölümleri ile anabilim dallarının oluşturulması kararlaştırıldı.
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuş, Tıp Fakültesi Rektörlüğü’ne Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Arif Yılmaz’ı atamayı düşündüklerini belirterek, “İlk önce Arif beyin Rize Üniversitesi kadrosuna alınması gerçekleştirilecek. Sonra Dekanlığına atanması değerlendirilecek” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum