1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Üniversitesi çıtayı yükseltiyor
Rize Üniversitesi çıtayı yükseltiyor

Rize Üniversitesi çıtayı yükseltiyor

RÜ Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, gelecek Pazar MYO'da 3 yeni programın da devreye girmesiyle daha da genişleyeceklerini söyledi.

A+A-

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, gelecek yıl yeni açacakları bölümlere alacakları yaklaşık 800 öğrenciyle 8 bin 400 olan öğrenci sayılarının 9 bin 200 civarına yükseleceğini söyledi.

Okumuşoğlu, Rize Üniversitesinin gelişmesi için kurulduğu 17 Mart 2006 tarihinden bu yana çaba harcadıklarını belirtti.

Bu kapsamda üniversite bünyesinde yeni bölümler açılması ve öğrenci sayısının artırılması için çalışma yaptıklarını ifade eden Okumuşoğlu, ''Gelecek yıl üniversitemiz bünyesinde yeni bölümler açacağız. Fen bilgisi ve sosyal bilgiler öğretmenliği bölümleri, Pazar Meslek Yüksek Okulu'nda 3 yeni program açılacak'' dedi.

Derepazarı ilçesinde yapılan Turgut Kıran Denizcilik Meslek Lisesi'nin hazırlık sınıfına ilk kez 60 öğrenci alacaklarını bildiren Okumuşoğlu, ayrıca güverte bölümüne de 60 öğrenci alacaklarını kaydetti.

Yapımı tamamlanan tıp fakültesinin de gelecek eğitim öğretim yılında hizmete gireceğini ifade eden Okumuşoğlu, ''Şu anda tıp fakültemizin öğrencileri, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) eğitim görüyor. Bu öğrencilerimiz gelecek yıldan itibaren Rize Üniversitesi bünyesinde eğitim görecek. Tıp fakültesinin öğretim üyesi şu anda 80'e yaklaştı. Her alanda ilerleme sağlıyoruz'' diye konuştu.

Üniversitenin alt yapısının geliştirilmesi çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Okumuşoğlu, şunları söyledi: ''Üniversitemizin fen edebiyat fakültesinin inşaatı sürüyor. Ayrıca kampüsün merkezi ısıtma sistemiyle ısıtılması için çalışma yapıyoruz. Devletin imkanlarıyla genişlemeye çalışırsak bu uzun sürebilir. Bu nedenle biz de üniversite derneği vasıtasıyla büyümeye ve yeni yatırımlar yapmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda tıp fakültesi bünyesinde onkoloji hastanesi kurma çalışması yürütülüyor.''

Okumuşoğlu, gelecek yıl yeni açacakları bölümlere alacakları yaklaşık 800 öğrenciyle 8 bin 400 olan öğrenci sayılarının 9 bin 200 civarına yükseleceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum