1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Valiliği'nden boğulma uyarısı
Rize Valiliği'nden boğulma uyarısı

Rize Valiliği'nden boğulma uyarısı

Rize Valiliği, havaların ısınmasıyla, serinlemek amacıyla deniz ve derelerde yüzen vatandaşları boğulmalara karşı uyaran bir açıklama yayınladı.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize Valiliği tarafından deniz ve derelerde meydana gelen boğulma olaylarının asgariye indirilmesi için alınması gereken tedbirlerin duyurulduğu bir bildiri yayınladı.
Konuyla ilgili Rize Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında, son üç yıl içerisinde Rize ve İlçelerinde toplam 11 boğulma vakası meydana geldiği ve bu vakalarda 8 vatandaşın boğularak hayatını kaybettiği belirtildi. Alınacak tedbirlerle boğulma vakalarının asgariye indirilebileceğinin duyurulduğu açıklamada vatandaşlara şu uyarılarda bulunuldu: "Tanımadığınız bir suya tek başınıza yüzmeye gitmeyiniz. Dibini bilmediğiniz bir suya tepe üstü dalış yapmayınız. İyi bir yüzücü olduğunuzu ispatlamaya çalışmayınız. Tehlikeli numaralar yapmaktan ve uzaklara açılmaktan kaçınınız. Deniz yatağı ve deniz simidi gibi içi hava doldurulmuş plastik yüzücülere güvenip kendinizi denizin kucağına bırakmayınız. Siz farkında olmadan, rüzgar ve akıntı, üzerinde güneş banyosu yaptığınız plastik yatağı veya botu uzaklara sürükleyebilir. Tek başınıza yüzerken sürat motorlarına dikkat ediniz. Motor sürücüleri, tek kişiyi zor fark ederler. Tekne kullanıyorsanız mutlaka yanınıza cankurtaran yeleği alınız. Şaka niyetiyle de olsa, hiç kimseyi habersiz suya itmeyiniz. Suya birden bire dalmayınız. Su ile vücudunuz arasındaki ısı farkı çoğu zaman fenalaşmanıza ve paniğe kapılarak boğulmanıza sebep olur. Yüzerken, küçük çapta da olsa kendinizi kötü hissettiğiniz an sudan çıkınız. Yüzme mekanlarında yaptığınız faaliyetlerden önce alkol kullanmaktan kaçınınız. Yüzme mekanlarında çocukların neler yapmakta olduğunu iyi takip ediniz. Güneş ışığına çok fazla maruz kalmamaya dikkat ediniz. Irmak kenarında ve çamurlu yerlerde yürürken ayağınızda mutlaka deniz ayakkabısı bulunmalıdır."
Yapılan açıklamada, ayrıca boğulma tehlikesi geçiren kişinin denizden çıkartıldıktan sonra yatış pozisyonuna getirilirek zaman kaybedilmeden 112'nin aranması, ilk yardım bilgisi olmayan kişilerin boğulan kişiye müdahale etmemesi istenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız