1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Valiliği'nden şap uyarısı
Rize Valiliği'nden şap uyarısı

Rize Valiliği'nden şap uyarısı

Rize Valiliği tarafından şap hastalığı uyarısında bulunularak büyükbaş hayvan ölümlerinde mutlaka ilgili birimlerin bilgilendirilmesi istendi.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, dünyada ve ülkemizde hayvanlara en büyük zararı veren hayvan hastalığının 'şap' olduğu belirtilerek "Hastalıkla en etkili mücadele yöntemi ise 6 aylık periyotlar halinde yılda 2 kez olmak üzere düzenli olarak aşılama yapılmasıdır. Ülke düzeyinden başlatılan şap aşılama kampanyası nedeniyle ilimizde de ilkbahar dönemi içerisinde yoğun aşılama çalışmaları başlatılmıştır. Yetiştiricilerimizin hayvanlarını mutlak suretle aşılatmaları ve ekiplere yardımcı olmaları büyük önem arz etmektedir" denildi.
Bazı yetiştiricilerin sebebi belli olmayan hayvan ölümlerini İl ve İçe Tarım Müdürlüklerine ihbar etmeden, gömdükleri ya da dere kenarlarına attıkları yönünde duyumlar alındığı da vurgulanan açıklamada "Bu durum salgın hayvan hastalıklarının yayılmasına neden olmakla birlikte çevre ve toplum sağlığını ciddi oranda tehdit eder niteliktedir. Hayvan yetiştiricilerinin nedeni belli olmayan ani hayvan ölümlerini, hayvana hiçbir müdahalede bulunmaksızın İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine ihbar etmeleri gerekmektedir" uyarısında bulunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız