1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Valisi, Ovit gerçeğini özetledi
Rize Valisi, Ovit gerçeğini özetledi

Rize Valisi, Ovit gerçeğini özetledi

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Ovit Geçidi ile ilgili, 'Rize'nin milli meselesi' ifadesini kullanarak, yolun öncelikli konu olduğunu söyledi.

A+A-

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, İkizdere Ovit Geçidi’nin Rize için olmazsa olmazlardan olduğunu vurgulayarak, ''Rize bunu bir milli mesele haline getirmiş. Buna pozitif bakmamız lazım. Vaktinde bu yol fazla denildiğinde Türkiye'deki araç sayısı, bugün bir haftada piyasaya çıkan araç sayısı kadar. Vaktinde doğru idi ama bugün bu görüş geçerliliğini yitirmiş'' diye konuştu.

Yol olmadığı için kullanmayan veya yolculuğa niyeti olmayan insanların iyi yol olduğunda niyetlerini değiştirebileceklerine işaret eden Hacımüftüoğlu, şunları söyledi: ''Bu da hareketliliği sağlar. Bu nedenle bu yolu mutlaka yapmak lazım. Tünelin uzunluğu, tünelin nereden yapılacağın bağlı. Ovit girişinden yapılırsa mesafe çok uzun. Yukarıdan yapılırsa daha kısa olur ama işlerliği azalır. Bu geçit, beraberinde Rize, Artvin, Trabzon, hatta Giresun'u etkileyecek nitelikli bir yol olur. Yapılması pahalı bir yol. Ancak bu geçidin bir şekilde yapılması lazım. Çünkü bu artık 320 bin nüfuslu Rize'nin milli meselesi haline gelmiş. Buna cevap vermek lazım. Bu nedenle bu da önceliklerimizden.''

ÇAY BORSASI
Vali Hacımüftüoğlu, Rize'de Çay Borsası kurulma çalışmaları yürütüldüğünü, ancak bunun kamuoyunda çalkantıya neden olduğunu ifade ederek, ''Bu konuda Çaykur ve çalışma yapan milletvekilleri ile temas halindeyiz. Hem Çaykur'u marka olarak muhafaza etme, hem de üreticinin daha fazla kazanmasını sağlayacak ortamı tesis etmenin gayreti içindeyiz. Bu da Rize için olmazsa olmazlardan birisi'' dedi.

Yöredeki çay fidanlarının oldukça yaşlandığını, bu nedenle yenilenmelerinin gerektiğini de vurgulayan Hacımüftüoğlu, bu konuda da Çaykur'un çalışma yaptığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum