1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Valisi Esen Rizeli oldu!
Rize Valisi Esen Rizeli oldu!

Rize Valisi Esen Rizeli oldu!

Rize Valisi Kasım Esen, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yürütülen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi kapsamında nüfus kaydını Rize'ye aldırdı.

A+A-

Göktürk FIRAT - TÜİK tarafından Rize kırsalında başlatılan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çalışmaları tamamlanırken, il ve ilçe merkezlerindeki çalışmalar bugün itibariyle başlatıldı. İl merkezindeki ilk kayıt ise Rize Valiliği'nde düzenlenen bir toplantıda Vali Kasım Esen tarafından yaptırıldı. Eşi ve kızıyla birlikte Rize nüfusuna kaydını yaptıran Vali Esen, yeni sistemin eskisine göre çok daha gelişmiş ve çağdaş bir uygulama olduğunu söyledi.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin devletin işleyişini kolaylaştırıp hızlandıracağını da belirten ve vatandaşlardan bu uygulamaya yardımcı olmalarını isteyen Vali Esen, "TÜİK tarafından gerçekleştirilen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi için tek tek evlerinizi ziyaret edecek olan görevlilere vereceğiniz doğru bilgiler, ülkemizin ve Rizemiz'in geleceğine önemli katkılar sağlayacaktır. Günümüzün modern ve teknolojik gelişmelerinden yararlanılarak çağın gerektirdiği yöntemler ışığında kurulacak olan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne katılım konusunda tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu sistem nüfusa bağlı olarak yapılan idari işlemlerde güncel ve güvenilir bilgi sağlanacak. Vatandaşlarımızın farklı kurumlardan aldığı birçok kayıt hizmeti artık tek merkezden yürütülerek bürokratik işlemler ve kırtasiyecilik azalacak. Ülkemizin ayrıntılı nüfus ve adres bilgileri daima güncelliğini koruyacak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız