1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Valisi Esen'den Ovit çıkışı
Rize Valisi Esen'den Ovit çıkışı

Rize Valisi Esen'den Ovit çıkışı

Rize Valisi Kasım Esen, Karayolları tarafından yatırım programına alınan İkizdere Duble Yolunu, devletin trilyonlarını çöpe atmak olarak değerlendirdi.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize Valisi Kasım Esen, Rize'de tartışmalara neden olan Ovit Tüneli ihalesinin gündemden düşürülerek Rize ile Erzurum arasında Duble Yol yapılması kararını değerlendirdi. Esen, Rize ile Erzurum arasında yapılacak duble yolun devletin trilyonlarını çöpe atmak olacağını belirterek Ovit Tünelinin Rize'nin Ergenekon’u olacağını söyledi. Esen açıklamasında, "Rize ile Erzurum arasında araç ulaşımının yılın her ayında sağlanması sadece Rize için değil, İran'dan Çin'e uzanan uluslar arası bir konudur. Geçit vermeyen Ovit dağının aşılarak Rize ile Erzurum arasındaki ulaşımın 12 aya çıkartılması demek, Türklerin geçmişte demir dağları delerek Ergenekon’dan çıkması gibidir. Ovit'te Rize'nin Ergenekon’udur. Rize'nin dünya ya açılması için Ovit Dağı'nın tünelle geçilmesi gerekir. Rize ile İkizdere arasında duble yol yapılması demek, devletin trilyonlarının çöpe atılması demektir. Ovit Dağı 12 ay nasıl geçilecek bunu düşünmemiz lazım. Duble yol ihale edilmiştir ama ihale kapsamında Ovit Tüneli yer almamıştır. Ovit nasıl geçilecek bu soruya bir cevap verilmesi gerekiyor. Bizim açımızdan en makul çözüm tüneldir. Hayırsever işadamımız Talip Kahraman, Ovit Tünelinin yapılmalı halinde projenin hazırlanmasında yardımcı olacağına ve yapım bedelinin yüzde 51'inin ödeneceğine dair bize söz verdi. Bu nedenle Ovit Tüneli'nin gündeme alınması için başlattığımız çalışmaları sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum