
Rize ve Pazar'da terör protestoları
Rize ili ve Pazar ilçesinde son terör saldırıları geniş katılımlarla telin edildi. Pazar'da 50 köy muhtarı yeniden askere alınmak için dilekçe verdiler.
Hakkari’deki son terör saldırısında yaşanan acı kayıpların ardından tüm yurtta başlayan terörü telin mitingleri devam ediyor.
Rize ve Pazar ilçesi’nde de binlerce kişi gösteri yürüyüşleri yaparak teröre lanet yağdırdılar.
Pazar Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Avcı 50 köy muhtarı vatandşalar adına Pazar askerlik şubesine terörle savaş için yeniden askere alınmak istediklerini belirten bir dilekçe verdiler.
Birçok vatandaş araçlarına siyah kurdele asarak 12 askerimizin şehit edilmesine tepki gösterdi. Rize ile ilçe ve köyleri arasında yolcu taşımacılığı yapan birçok toplu taşıma kooperatifleri asker ve polisleri ücretsiz taşıma kararı aldı.
Rize Valiliği İl Genel Meclisi tarafından yapılan çağrıda vatandaşların ev ve iş yerlerine Türk Bayrağı asmaları istendi. Rize Belediyesi ise hoparlörden yapılan anonslarla Rizelileri hain saldırıya karşı tepki göstermeye çağırdı. Terörü lanetlemek isteyen binlerce Rizeli öğle namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen etkinliğe Rize Belediyesi başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum örgütü ve dernekler destek verdi.Meydanda toplanan binlerce Rizeli "Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz", "Bu vatan Türk'ündür Türk'ün kalacak", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hepimiz Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attı. Teröre lanet gösterisine kucaklarında çocukları ile katılan ev kadınlarının "Biz hazırız" şeklinde dövizler açması dikkat çekti. Dev Türk Bayrakları taşıyan binlerce Rizeli, Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinde slogan atarak saatlerce yürüdü.
PAZAR HÜKÜMET MEYDANI’NDA PROTESTO
Pazar ilçesindeki protesto gösterileri ise saat 12.00’da ilçe Hükümet Meydanı’nda yapıldı. Binlerce vatandaş İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından terörü kınayan sloganlar attılar.
Ellerindeki pankartlarla şehir turu atan kalabalık daha sonra Merkez Camii önünde yeniden toplanarak toplu şekilde İstiklal Marşı okuduktan sonra eylemi sonlandırdılar.
HABERE YORUM KAT