1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize yat limanında korkunç gerçek
Rize yat limanında korkunç gerçek

Rize yat limanında korkunç gerçek

18 trilyon lira harcandıktan sonra 2001'de ödenek yetersizliği nedeniyle durdurulan Rize yat limanı inşaatında yumuşak taş kullanıldığı iddiası!

A+A-

Muhammet KAÇAR - Rize'de ödenek yetersizliği nedeniyle inşaatı yarım kalan yat limanında suya dayanıksız yumuşak taşlar kullanıldığı ortaya çıktı. Taşın su yüzünde kalan kısmı tuzlu suyun etkisiyle ufalanıp kaybolmaya başladı. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ''İki yıl sonra ortada yat limanı diye bir şey kalmayacak'' dedi.
Rize'de 1998 yılında Gülbahar Mahallesi sahilinde yapımına başlanan 200 yat kapasiteli 800 metre uzunlukta mendireğe sahip yat limanı inşaatı her geçen gün yok oluyor. 18 trilyon keşif bedelli yat limanının 14 milyon 266 bin 895 ton taş dolgusu ile yapılması planlanıyordu. Yat limanı inşaatı, 5 milyon 500 bin ton taş nakledilip 18 trilyon lira harcandıktan sonra 2001'de ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Yat limanı inşaatı ile ilgili inceleme yaptıran Rize Belediyesi ilginç sonuçlara ulaştı. Yat limanı dolgusunda suya dayanıksız yumuşak taşlar kullanıldığı, yüzeyde kalan taşların ufalanarak dağıldığı tespit edildi.
 
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ''Bu proje bizden önceki Belediye başkanımız döneminde başladı. Biz görevi devraldıktan sonra böylesine büyük bir projeyi belediye imkânlarıyla yürütmenin olanaksızlığını görerek inşaatı durdurduk. Dolayısıyla atıl bir şekilde kaldı. Zaten Yat Limanı inşaatında henüz oluşumunu tamamlamamış yumuşak taşlar kullanılmış. Bu da su yüzünde kalan kısmının tuzlu suyun da etkisiyle ufalanmasına neden oldu. Yat limanı her geçen gün ortadan kayboluyor. Su yüzeyinde kalan kısım bir iki yıl sonra görünmez olur'' dedi.
 
Başkan Bakırcı, ''Yat Limanı'na taşlar belediyeye ait Salarha vadisindeki taş ocağından getiriliyordu. Buradaki taş kolayca ufalandığı için biz bu taştan çıkan malzemeyi yolların alt yapısında kullanıyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum