1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE YENİ VALİSİ ÇEBER, GÖREVE BAŞLADI
RİZE YENİ VALİSİ ÇEBER, GÖREVE BAŞLADI

RİZE YENİ VALİSİ ÇEBER, GÖREVE BAŞLADI

27.10.2018 tarihli ve 30578 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Rize Valiliğine atanan Vali Kemal Çeber, görevine başladı

A+A-

Valilik hizmet binası önünde yapılan karşılama törenine, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı.

ceber1.jpg

Polis Merasim Mangasının karşıladığı Vali Çeber, daha sonra makamına geçerek tebrikleri kabul etti. 

valiceber03.jpg

Rize gibi güzel bir şehre, hizmet etme şansını kendisine verdiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Çeber, “Rize, yeşil ile mavinin buluştuğu, Karadeniz’in incisi ve memleketimizin en önemli illerinden birisi. Bunun bilincindeyim ve buna uygun hizmet etmeye çalışacağım” dedi. 

ceber2.jpg

Çalışma prensibi olarak şehrin bütün dinamiklerini mesai arkadaşı olarak benimsediğine vurgu yapan Vali Çeber, “Sadece kaymakamlar, kurum amirleri, daire müdürleri değil, Rize’de yaşayan herkes benim mesai arkadaşımdır. Herkesin fikirlerini dikkate alarak, birlikte bir çalışma ortamı oluşturacağız” şeklinde konuştu. 

valiceber02.jpg

Rize’nin sahip olduğu potansiyeli bildiğini belirten Vali Çeber, “Rize, çok önemli bir ilimiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, önümüze koyduğu 2023 ve 2071 hedeflerine en çok katkı veren illerden birisi olacağını değerlendiriyorum. Bu anlamda hizmet etmekte bizim için bir gurur vesilesi olacak. İnşallah hep birlikte güzel şeyler yapacağız” dedi. 

valiceber.jpg

Bir basın mensubunun, Vali Çeber’in “Gelişmiş ülkelerde uygulanan afet yönetim sistemleriyle, ülkemizde uygulanan afet yönetim sistemini mukayese ederek, bu çerçevede kentleşme sorunlarına ve afetlerin mali açıdan yönetimi” konusundaki çalışmalarını hatırlatarak, bu yönde Rize’de ne gibi çalışmaları olacağı yönündeki sorusu üzerine Vali Çeber; “Rize’nin coğrafi yapısı ve yağış rejiminden dolayı geçmiş yıllarda yaşadığı afetleri biliyorum. Bu konuda; Amerikan Federal Afet Yönetimi Kurumunda (FEMA) bir yıllık bir tecrübem oldu. İnşallah Rize’de bu tecrübelerime hiç ihtiyaç olmaz. Rabbim hiç afet yaşatmaz. Ancak, ihtiyaç olduğu zaman afet yönetimi sadece valinin ya da ilgili kurumların değil, hepimizin görev alması gereken bir yönetim şeklidir. Bu konudaki en temel kural, afet öncesi yapılan hazırlıklardır. Kriz meydana gelmeden yapılan hazırlıklarda en güzel kriz yönetim şeklidir. Tecrübemizi afet öncesi yapılması gereken konulara yansıtmaya çalışacağız” dedi.

valiceber.01jpg.jpg

Rize’de yaşayan herkesin kendisi için mesai arkadaşı gibi olduğunu ifade eden Vali Çeber, hizmet etmenin mutluluğunu yaşayacağının altını çizdi.

Vali Çeber, ‘’Rize gibi özel bir ile hizmet etme şansı verdikleri için başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımıza şükranlarını ve teşekkürlerimi arz ediyorum. Rize, memleketimizin en önemli yerlerinden bir tanesi. Yeşil ve mavinin buluştuğu en güzel yer. Kaymakamlık yıllarımdan bu yana hep bunu söylerim; 7’den 70’e herkes benim mesai arkadaşım. Sadece il müdürleri ve kurum amirleri değil. Rize’de yaşayan herkes benim mesai arkadaşım. Herkesin fikri, planı, projesi benim için son derece önemlidir. Rize’nin potansiyelini biliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bizim önümüze koyduğu hedef olarak 2023 ve 2071 hedeflerine en çok katkı veren illerden birisi olacağını değerlendiriyorum. Bu anlamda hizmet etmek bizim için gurur meselesi olacak. İnşallah hep beraber güzel şeyler yapacağız.’’ ifadesini kullandı. 

‘’Kararnameden itibaren en fanatik Rizesporlu benim’ 
Kararname sonrasında Çaykur Rizespor Kulüp Başkanı Hasan Kartal ile telefonda görüştüklerini belirten Vali Çeber, takımın şu anda şanssızlıklara kurban gittiğini ifade etti. Vali Çeber sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kartal, geçtiğimiz gün beni aradığında başkana, ‘Başkan ne yaparsan yap takımımız yukarılara doğru gitsin’ dedim. Ben Karabük’e gittiğimde Karabükspor Lig’den düştü. Bazı arkadaşlar espri olarak; gidersen Rize’nin başına gelirse’ diye söylenişlerde bulunuyorlar. Takımımız şanssızlıklara kurban gidiyor gibi geliyor bana. Toparlanıp yükseleceğine inanıyorum. Kararnameden itibaren en fanatik Rizesporlu benim. Gönülden söylüyorum.’’ 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum