1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Ziraat Odası seçime gidiyor
Rize Ziraat Odası seçime gidiyor

Rize Ziraat Odası seçime gidiyor

Rize Ziraat Odası (RZO) başkanlığı için adaylığını açıklayan MustafaToptan'ın ardından ikinci isim, mevcut Başkan Nevzat Paliç oldu.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize'de 35 bin üyesi bulunan ve Karadeniz Bölgesi'nin en büyük sivil toplum örgütü olan RZO'da hafta sonu yapılacak kongrenin heyecanı yaşanırken, başkanlık yarışı da giderek kızışıyor. Olağan kongre öncesi, Mustafa Toptan'ın ardından mevcut Başkan Nevzat Paliç de yeni dönemde başkanlık için adaylığını açıkladı. İki kez üst üste bu göreve seçilen ve halen RZO Başkanı olan Paliç, başkanlığının 2. döneminde daha önce 2 yılda bir yapılan başkanlık seçimlerinin 4 yıla çıkartılmasıyla 6 yıldır bu görevi yürütüyor. Son olarak 2003 yılında yapılan RZO seçimlerinde yine Nevzat Paliç ile Mustafa Toptan başkanlık için yarışmış ve Paliç seçimlerden galip ayrılmıştı. 2003 yılındaki seçimde 107 delegesi bulunan RZO, 2006 yılında delege sayısını 141'e çıkartmıştı.
Karadeniz Bölgesi'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan RZO, gelirlerini odaya üye 35 bin yaş çay üreticisinin yıllık gelirlerinden kesilen binde 2 oranındaki payla sağlıyor. RZO Olağan Kongresi, 10 Şubat Cumartesi günü RZO Salonu'nda yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum