1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize’de 600 kişiye bir dernek!
Rize’de 600 kişiye bir dernek!

Rize’de 600 kişiye bir dernek!

Rize’de kurulan denek sayısı 2006 yılı sonunda 570'e ulaştı. Nüfus baz alındığında Rize'de her 600 kişiye bir dernek düşüyor.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT - Rize Dernekler Müdürü Turgay Esen, Rize'de kurulan derneklerin 2006 yılında 570'e ulaştığını belirterek Rize'de her 600 kişiye bir dernek düştüğünü söyledi. İstanbul'da bin kişiye bir dernek düştüğünü vurgulayan Esen, Rize'nin dernek sayısı bakımından Türkiye genelinde ilk sıralarda olduğunu söyledi. Esen ayrıca 2006 yılının kendileri açısından son derece dolu geçtiğini açıkladı. Esen; "Bizim amacımız sadece denetlemek ve takip etmek değil, desteklemek ve yol göstermek olmuştur. Bu çalışma mantığımız beraberinde başarıyı getirmiştir. Rize Dernekler Müdürlüğü olarak; İl geneli 2004 yılında olduğu gibi Aralık 2005 ve Şubat 2006 arası 560 dernek yöneticisine 13 seminer verildi. Seminerler sırasında derneklere; halka açılım, etkin faaliyet sürdürme, faaliyetlerin nasıl olması gerektiği ve mevzuatlar anlatıldı. Anketler yapıldı: 510 anketör görünmekte, 560 dernek olduğu göz önüne alınırsa hedefe ulaşıldığı görülmektedir. İngiltere Büyükelçiliğinden diplomat Geoff Collier ve Prof Davut Dursun'un katıldığı "AB ve Türkiye' de sivil toplum örgütleri" konulu Konferans düzenlendi. Proje sonunda dernek yöneticilerine verilmek üzere "derneklere ait tüm mevzuatın ve çalışma yöntemlerinin olduğu bin adet kitap ocak ayının son haftası ücretsiz dağıtılacaktır. Dernek kurulma aşamasında internet ortamı kullanılarak işlemleri hızlandırılmıştır. Bu uygulamada ülkemiz genelinde bir ilk olma özelliğini taşımaktadır. Bu çalışma müdürlüğümüzün kurumsal kapasitesini zirveye taşımaktadır. Dernek kurma ile ilgili yapılan faaliyetler sonucu önceki yıllarda 20-25 arası olan kurulan dernek sayısı 2006 yılında 53'e ulaşmıştır. Şu an 570 dernek sayısı ile bir derneğe 600 kişi düşmekte buda İstanbul' da bin kişiye bir dernek Türkiye ortalamasına ise yine benzer oranda sayı gelmekte yaklaşık bin kişiye bir dernek düşmektedir. Sivil toplum örgütlerinin uluslararası kurumların vermiş oldukları hibe projelerinin yapım mantığını ve web tasarımını öğretmek amacıyla 2. proje hazırlanmış, kabul edilen proje çerçevesinde 19 dernek yöneticisine proje döngüsü yönetimi, web tasarım kursu ve e- dernekler programı seminerleri ücretsiz verilmiştir.Derneklerimize yapmış olduğumuz danışmanlık hizmeti semeresini vermiş izinsiz yardım toplamadan dolayı hiçbir derneğimiz ceza almamıştır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum