1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize’nin gönüllü elçileri toplandı
Rize’nin gönüllü elçileri toplandı

Rize’nin gönüllü elçileri toplandı

Rize Valiliği tarafında ilin tanıtımını sağlıklı bir yapıya oturtmak amacıyla oluşturulan kurul, ilk toplantısını Vali Kasım Esen başkanlığında yaptı.

A+A-

Muhammet KAÇAR - Rize'yi yurt içinde ve dışında tanıtmaya yönelik yapılacak yayınlar bilimsel konferans sempozyum panel sergi ve benzeri düzenlemelerin ve etkinliklerin medyada yer alması konusunda Valilik ve diğer kurumlara önerilerde bulunmak üzere “Gönüllü Tanıtma ve Basın Danışma kurulu” oluşturuldu. Kurul ilk toplantısını Rize Valisi Kasım Esen başkanlığında yaptı.
Toplantıya Vali Kasım Esen’in yanı sıra İl genel meclis başkanı Rahmi Metin, Vali yardımcısı Fuat Güler, Turizm müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize Belediyesi Kültür müdürü Fahrettin Kaya ile Ulusal Haber Ajanslarının Rize temsilcileri katıldı. Toplantıda Rize’nin turizm ve kültürel değerlerinin geniş halk kitlelerince öğrenilmesini sağlamak amacıyla yapılacak çalışmalar ele alınırken çeşitli görüşler toplantıda gündeme getirildi.
Rize Belediyesi Kültür Müdürü ve Özel kalem müdürü Fahrettin Kaya, Burada yaptığı konuşmada Rize’nin özellikle termal kaplıca alanında var olan mevcut kaynaklarının daha iyi şekilde değerlendirilmesi için bir takım çalışmaların yapılmasını önerdi. Kaya, “Samsun’dan Hopa’ya kadar termal kaplıca açısından tek olan Rize’de Ayder yaylası ve İkizdere ‘deki kaplıcaların geniş halk kitlelerine hizmet verebilmesi için geçtiğimiz aylarda Rize Belediyesi ile Ardeşen Belediyesi ortak bir proje geliştirerek kış aylarında termal kaplıcaların açık kalmasını sağladı. Ücretsiz otobüs seferleri ile çok sayıda insan bu kaplıcalardan kış ayında yararlandı. Özellikle birçok hastalığa şifa kaynağı olan kaplıcalarımızın Ülkemizdeki Üniversiteler tarafından fizik tedavisi gören hastaların reçetelerine tedavi merkezi için uygundur şeklinde yönlendirme yapılması gerekiyor. Bu bölgemizin aynı zamanda bir kaplıca turizm merkezi haline gelmesini sağlar” dedi. Kaya’nın bu teklifi Vali Kasım Esen tarafından görüşülmek üzere not alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum