1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de, teröre silahlı tepki
Rize'de, teröre silahlı tepki

Rize'de, teröre silahlı tepki

Rize'de, Şırnak'taki terör saldırılarını telin için düzenlenen protesto gösterisinde bir genç belinden silahını çıkarıp 15 el havaya ateş açtı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize'de, Şırnak'taki terör saldırılarını protesto için Cumhuriyet Meydanı'nda gösteri düzenleyen esnafa destek veren bir genç belindeki silahı çıkararak havaya 15 el ateş etti. Genç silah attıktan sonra ağlamaya başlarken, polis tarafından gözaltına alındı.
Rize'de bir giyim mağazası sahibi Kürşat Kağan Karali isimli esnaf, bir grup esnaf arkadaşı ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'na 'Ya bu kanı durdurun, ya bu kanı millet durduracak" yazılı bir pankart açtı. Karali, daha sonra basın açıklamasını okumaya başlarken, bu sırada çevrede bulunan 25 yaşlarında bir genç belindeki silahını çıkararak havaya 15 el ateş etti sonra da ağlamaya başladı.

Polisler tarafından silahı elinden alınan genç olay yerine 50 metre mesafedeki Merkez Karakolu'na götürüldü. Olay yerinde toplanan vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

Rizeli esnaf Kürşat Kağan Karali, Şırnak'taki terör saldırılarını protesto için Cumhuriyet Meydanı'nda gösteri düzenleyen esnafa destek veren bir gencin belindeki silahı çıkararak havaya 15 el ateş etmesini değerlendirdi. Protestoyu düzenleyen esnaf Kürşat Kağan Karali, Türk milletinin teröre sabrının kalmadığını söyledi.
Karali, silahlı gencin tepkisini değerlendirerek "Herkesin sinirlerinin kabardığını görüyorum. Türk Milletinin sabrı kalmamıştır. PKK artık ülkemizden çekip gitsin. Kürt kardeşlerimiz ile yıllardır bu topraklarda dostça yaşıyoruz. Bu dostluğu kimsenin bozmaya hakkı yok. Eğer Kürtler bir Kürt Devleti kurmak istiyorlarsa gitsin Irak'ta kursunlar. Türkiye'yi terk etsinler" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
24 Yorum