1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Törenleri
Rize’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Törenleri

Rize’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Törenleri

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yılında Rize’de de düzenlenen törenlerle anıldı. 

A+A-

Rize Valiliği’nce düzenlenen anma programı, Rize Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’nda yapıldı.

anma04.jpg

Buradaki tören, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın çelenk koymasıyla başladı.

anma03.jpg

Çelenk sunma töreninin ardından saat 09.05’te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunurken, çalan sirenlerle birlikte trafikte seyreden araçlar ile sokak ve caddelerdeki insanlar durarak saygı duruşunda bulundu. 

anma02.jpg

Düzenlenen anma programı okunan İstiklal Marşı’nın ardından sona erdi. 

anma01.jpg

PAZAR'DAKİ TÖRENLER
15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde yapılan tören, Pazar Kaymakamı Ayhan Terzi ve İlçe Belediye Başkanı Ahmet Basa’nın çelenk sunumuyla başladı. 

anma5-004.jpg

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Emre Tunay, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis, İlçe Jandarma Komutanı Zeki Alican Tanık, İlçe Emniyet Müdürü Kerem Güvener, Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, ADD Başkanı Metin Atasaral, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

anma4-007.jpg

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te siren sesiyle saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesi ve yarıya indirilmesinden sonra anıt önündeki tören son buldu.

anma3-006.jpg

Anma programına daha sonra (MTAL) Konferans Salonunda devam edildi. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından şiirin okunması ve işaret dili ile ifadesi, Atatürk'ün hayatından kesitlerle ve gençliğe hitabesiyle ilgili video gösterisi, 10 Kasım röportajı, Atatürk'ün sevdiği türkülerin seslendirilmesi, zeybek oyun gösterisi, oratoryo gösterisi ve koreografi gösterisi sunuldu.

anma2-007.jpg

Atatürk'ün sanayiye verdiği önemin ders işlenişi şeklinde dramatize edilmesi ile buradaki tören sona erdi.

anma1-007.jpg

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız