1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de 2 yılda 330 kalp ameliyatı
Rize'de 2 yılda 330 kalp ameliyatı

Rize'de 2 yılda 330 kalp ameliyatı

Rize Üniversitesi (RÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Yılmaz, 2 yılda 3 bin kroner anjiografi ve 330'ün üzerinde açık kalp ameliyatı yaptıklarını söyledi.

A+A-

Rize Üniversitesi (RÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Yılmaz, amaçlarının Türkiye'nin sağlık problemlerini bilen, bunlara karşı yeterli bilgi ve beceri ile donanmış, araştırma yönü olan bilim adamları yetiştirmek olduğunu söyledi.

Yılmaz, Rize Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi'nin 2006 yılında yasalaştığını belirterek, ''İlk öğrenci alımını bu yıl yaptık. 41 öğrencimiz Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimlerini sürdürüyor. Gelecek yıl 40 öğrenci alımı daha planlıyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren eğitim öğretimimizi kendi bünyemizde vermeyi planlıyoruz'' dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile Nisan ayında Tıp Fakültesi'ne 33 araştırma görevlisi kadrosu açtığını ifade eden Yılmaz, ''Eylül ayında aynı şekilde araştırma görevlisi talebimiz olacak. Ülkemizin sağlık problemlerini bilen, bunlara karşı yeterli bilgi ve beceri ile donanmış, araştırma yönü olan bilim adamları yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Her zaman kendini yenileyen, tıbbi etik ve insan haklarına saygılı, tanı ve tedavide ülke ekonomisini göz önünde bulunduran bir yolumuz olacak. Bunun için herkesin desteğini bekliyoruz. Tıp Fakültesi ize için üzerine düşeni yapacaktır. Rizelinin de Tıp Fakültesine sahip çıkmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

Tıp Fakültesi'nin Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni Sağlık Bakanlığı ile ortak kullandığını kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti: ''Henüz yeni kurulan bir tıp fakültesi olduğumuz için personel ihtiyacını tamamlamış değiliz. Ayrıca yeterli bütçenin oluşmamış olması nedeniyle uygulama hastanesini Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanıyor olmayı bir şans olarak görüyoruz. Yaptığımız çalışmalarda hastanemizde son iki yılda uzman kadromuzla birlikte 3 bin kroner anjiografi ve 330'ün üzerinde açık kalp ameliyatı gerçekleştirdik. Bu verdiğimiz ortak hizmetteki kalitenin açık bir göstergesidir.''

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum