1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de 206 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı
Rize'de 206 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı

Rize'de 206 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı

Rize genelinde etkili olan şiddetli kar yağışı nedeniyle 206 köy yolu ulaşıma kapandı.

A+A-

Hasan Fehmi Demir
RİZE (İHA) - Rize'de dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

kar2-078.jpg

Rize merkezde 13, Ardeşen ilçesinde 16, Çamlıhemşin ilçesinde 20, Çayeli ilçesinde 51, Derepazarı ilçesinde 10, Fındıklı ilçesinde 10, Güneysu ilçesinde 9, Hemşin ilçesinde 8, İkizdere ilçesinde 22, İyidere ilçesinde 7, Kalkandere ilçesinde 15 ve Pazar ilçesinde 25 olmak üzere toplam 206 köy yolu yağan kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

kar4-044.jpg

Rize İl Özel Dairesi'ne bağlı 55 iş makinesi ve 122 personelden oluşan ekipler, kapalı olan köy yollarında temizleme çalışması başlattı.

kar3-059.jpg

Zirvelerde kar kalınlığı bir metrenin üzerinde
Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Palovit Yaylasında kar kalınlığı 1 metre 58 cm'ye ulaştı. Kar kalınlığı İkizdere ilçesine bağlı Çağrankaya Yaylası'nda 1 metre olarak ölçülürken, yine İkizdere ilçesine bağlı Cimil Yaylası'nda ise 89 santimetre, Sivrikaya Yaylası'nda ise 57 santimetre olarak ölçüldü.

kar1-082.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız