1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de 220 dönüm arazi yandı
Rize'de 220 dönüm arazi yandı

Rize'de 220 dönüm arazi yandı

Rize'nin Fındıklı ve Ardeşen ilçelerinde çıkan orman yangınlarında toplam 220 dönüm alan zarar gördü.

A+A-

Pazar Orman İşletme Müdürü Mustafa Kesici, ilk belirlemelere göre dün vatandaşların yaktığı ateşin ormanlık alana sıçraması sonucu çıkan yangında, Fındıklı'nın Sümer köyünde 20, Ardeşen'in Yeni Yol köyünde de 200 dönüm ormanlık alanın yandığını söyledi.
Bölgede bulunan belediye itfaiye ekipleri, AKUT Rize Birim Liderliği ve jandarma ekiplerinin müdahalesi sonucu yangınlarının söndürüldüğüne belirten Kesici, ''Son zamanlarda Doğu Karadeniz'de çıkan bu yangınlar mevsim dışı yangınlardır'' dedi.
Bu mevsimdeki yangınların nedeninin genellikle çay tarımı ile uğraşan vatandaşların arazisindeki çalıları temizleyip yakması, bu sırada da ateşin ormanlık alana sıçraması sonucu çıktığını ifade eden Kesici, bu nedenle vatandaşların ateş yakarken dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.
Kesici, orman ekiplerinin ve jandarmanın bölgede incelemelerini sürdürdüğünü kaydederek, ''Son zamanlarda çıkan yangınlarla ilgili bölgemizdeki tüm muhtarlıklara yangınlar konusunda dikkatli olmaları hususunda yazı gönderiyoruz. Ayrıca önümüzdeki günlerde yapılacak toplantılarda bu konuyu dile getireceğiz'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız