1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de 2,5 ton hamsi dağıtılacak
Rize'de 2,5 ton hamsi dağıtılacak

Rize'de 2,5 ton hamsi dağıtılacak

Rize Belediyesi tarafından bu yıl 7.si düzenlenecek olan Hamsi Festivalinde alanda oluşturulacak 9 adet mangal standından 2,5 ton Hamsi mangallarda pişirilerek vatandaşlara ikram edilecek. 

A+A-

Konuyla ilgili Rize Belediyesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer veridi: “Her yıl yoğun katılımın sağladığı ve Rize Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Hamsi Festivali bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak. “GastroHamsi” sloganıyla Rize’nin Gastronomisinin de yer alacağı Festival alanında, şehrimizde hizmet veren Üniversite, Halk Eğitim, Turizm Okulları, Kamu Kurum ve Kuruluşları, STK’lar, Ticari İşletmeler ve Ev Hanımlarının ürünlerini sergileyecekleri stantlar yer alacak. Oluşturulacak olan stantlarda hamsiden yapılan 191 çeşit yöresel tatlar sergilenecek. Festival etkinlik alanında,  Kuzey Balık, Piriyoz Balık Restoran, Kvacoli Balık Lokantası, Sandal Balık ve Köfte Lokantası, Nurak Kuzine Soba, Piyano Pastanesi, Hanedar Pastanesi, Durak Lokantası, Liman Lokantası, Yakamoz Restoran, Yalı Restoran, Nalia Karadeniz Mutfağı, Seçkin Pide, Rize PizzaWood & Cafe, Hacer'in Mutfağı, ÇAYMER, Ev Hanımları ( Kamile Terzi, Elif Yılmaz, Narin HUT, Havva Kaş, Emine Demirci ), RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi, RTEÜ Ardeşen Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İyidere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Babillon Otel, Ricosta Otel, Rize Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü, Gündoğdu Su Ürünleri Kooperatifi, Rize Belediyesi, Mangal Kömürü, RİBEGEM, RTEÜ, Kamer (Etnografya Müzesi), ÇAYKUR ve Hapeloğlu Market, isimlerinden oluşan kurum, kuruluş ve işletmeler yerel kültürü ve damak tadını halkımıza hissettirecekler. 14 Ocak Cumartesi günü Saat 13.00 itibariyle başlayacak olan 7. Hamsi Festivali etkinliği içerisinde 3 adet ücretsiz çocuk oyun alanı, palyaçolar, yüz boyama ve pamuk şekeri yer alacak. Festivalde, DJ eşliğinde müzikal ritimler, yöresel çalgılarımız Kemençe ve Tulum eşliğinde horon görseline yer verilecek. Yerel seslerin tadı ile atma türkü geleneğinin sahne bulacağı etkinlikte, Karadeniz sanatçısı Erol ŞAHİN saat 15.30’da sahne alacak. Saat 16.30’da sanatçı Oğuzhan KOÇ konseri ile vatandaş buluşacak. Festival saat 18.30’da Havai Fişek gösterisiyle son bulacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız