1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de 43 HES projesi start alıyor
Rize'de 43 HES projesi start alıyor

Rize'de 43 HES projesi start alıyor

Rize'nin değişik bölgelerinde kurulması planlanan 43 adet hidroelektrik santralinden 8 adetinin inşasına başlandığı bildirildi.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 4628 sayılı Enerji Piyasası Kanunu kapsamında Rize'de 43 adet hidroelektrik santrali projesi için müracaat yapıldığı belirtildi. Devlet Su İşleri (DSİ), Elektrik İşleri Etüt İdaresi (EİE) ve tüzel kişiler tarafından hazırlanan projelerin 32 adetinin fizibilitesi, 15 adetinin ise su kullanım anlaşmalarının yapıldığı kaydedilerek, 8 santralin inşasına da başlanıldığı vurgulandı. İlgili projelerin tamamlanıp hayata geçirilmesiyle Türkiye'nin kurulu güç olarak 3 bin 444 GW gücünde enerjiye sahip olacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "4628 sayılı Enerji Piyasası Kanunu çerçevesinde 26 Haziran 2003 tarihinde yürürlüğe giren 'Elektrik Piyasasında Üretim Faaliyetinde Bulunmak üzere Su Kullanım Hakkı Anlaşması İmzalanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik' ile yerli kaynakların etkin kullanımı konusunda özel sektöre imkan verilmiştir. Devlet, özel sektörün yetersiz kaldığı baraj ve HES projelerinde devreye girmektedir. Böylece boşa akan su kaynaklarımız değerlendirilmiş ve enerjide dışa bağımlılık azaltılmış olacaktır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum