1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de 775 yabancıya sınırdışı
Rize'de 775 yabancıya sınırdışı

Rize'de 775 yabancıya sınırdışı

Rize’de son 1 yıl içinde çeşitli suçlardan dolayı 775 yabancının sınır dışı edildiği bildirildi.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ilde son 1 yıl içinde 115'i bayan olmak üzere toplam 775 yabancı uyruklu kişinin çeşitli suçlardan dolayı sınır dışı edildiği kaydedildi. Açıklamada, sınır dışı edilen yabancıların 34'ünün bulaşıcı hastalık taşıdığı, 2'sinin fuhuş yaptığı, 7'sinin uyuşturucu kullandığı, 19'unun hırsızlık yaptığı, 661'inin yurda izinsiz girdiği ve diğer 28 kişinin ise benzer suçlara karıştığı için sınır dışı edildikleri ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, kamu sağlığının korunmasının Devletin görevi olduğu belirtilerek bulaşıcı hastalığı olanlarla, bu hastalığın yayılmasına meydan verecek şekilde temasta olanların güvenlik güçlerince uygun hastanelere sevk edilmesinin Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereği olduğu ve bu hususta yapılan çalışmaların aralıksız devam edeceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum