1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de adaylar netleşiyor
Rize'de adaylar netleşiyor

Rize'de adaylar netleşiyor

Erken seçim kararıyla bir anda siyaset 5 Mayıs gününe kilitlendi. Adaylık için kamu görevlileri en geç Cumartesi günü istifa etmek zorunda.

A+A-

Hızır TONYALI & İlyas GÜR & Dilek ASLAN (pazar53/özel)YSK’nın, 22 Temmuz tarihindeki genel seçimlerde aday olmak isteyen kamu görevlilerinin 5 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’a kadar istifa etmeleri gerektiği yönündeki seçim takviminden sonra yavaş yavaş saflar belli olmaya başladı.
İktidar partisi startı veriyor
Rize’de iktidar partisi AKP’de büyük bir hareketlilik gözleniyor. Ak Parti Rize İl Teşkilatı bugün sabah Kendirli Beldesi’nden seçim startını veriyor. Rize İl Başkanı Hasan Karal dün seçim tarihinin netleşmesiyle gün boyu yoğun bir trafik yaşayarak kurmaylarıyla uzun süre parti merkezinde istişarelerde bulundu.
 Kesin kararını açıklamayan Hasan Karal, 2 gün yapacağı istişare sonucuna göre aday adayı olabileceğini ifade etti.
Çırakoğlu popüler
İktidar partisinin Rize’de aday bolluğu yaşayabileceğine dikkat çekiliyor.
 Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Lütfü Çırakoğlu Pazar53 haber ekibimize yaptığı açıklamada sürecin hayırlı olmasını dileyerek, “Bu konudaki kararımı son gün olan Cumartesiye bıraktım. Bizim de istişare edeceğimiz merciler var. Hayırlısı neyse o olacaktır inşallah” diye konuştu.
Ekrem Yüce Sakarya'dan 
 Sakarya’dan adaylığı gündemde olan Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce’nin de Ankara’da olduğu ve istifasını Cumartesi günü sunarak aday adylığını açıklaması bekleniyor.
Bu arada Ak Parti MKYK üyesi İsmail Safi’nin de adaylığını daha önceden deklare ettiği biliniyor.
 Ak Parti’de devam eden süreçte bazı önemli isimlerin de Rize’den adaylıklarının gündeme gelebileceği ifade ediliyor.
Mustafa Parlak nereden aday?
Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri olan Rekabet Kurulu’nda Başkanlık süresi bu ay sonu dolacak olan Mustafa Parlak ise Rize siyasetinde en önemli bir yerde duruyor.
 “Rize’de çok ciddi oy potansiyelim var” diyen Parlak, siyasete girmesi için ciddi baskı geldiğini ve tekliflerin de çok olduğunu belirtiyor. Mustafa Parlak, ANAP’tan, 1987 ve 1991 yıllarında Rize Milletvekili olarak seçilmişti. Başbakan’la olan yakınlığı Parlak’ın siyasete Ak Parti’den devam edebileceği ihtimallerini ön plana çıkarıyor.
Mesut Yılmaz DYP’den mi aday?
Rize’de DYP İl Başkanı Köksal Toptan’ın eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın DYP listesinden 1. sıra adayı olacağı yönündeki açıklaması ise Genel Başkan Mehmet Ağar’ın aksi beyanına rağmen sıcaklığını koruyor. 
 DYP'de Rize İl Başkanı Köksal Toptan da cumartesi günü istifa edip milletvekilliği için aday adayı olacağını açıkladı.
CHP’nin Rize’de yönü net
CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya Cumartesi günü istifasını vererek aday adaylığını açıklayacağını söyledi.
 Başkan Aslankaya, Rize’den mevcut Belediye Başkanları’nın adaylıklarının söz konusu olmadığını da belirterek, “28 yıl sonra Rize’den milletvekili çıkartmayı düşünüyoruz. Bu nedenle ilimizden çok güçlü bir şekilde seçimlere girmek düşüncesindeyiz.” Dedi.
MHP’de Kartal 1. sırada
Milliyetçi Hareket Partisi’nde ise Rize İl Başkanı Zeki Mayi’nin adaylık konusunda bir talebi olmayacağını açıklamasından sonra MHP Ankara İl Başkan Yardımcısı, işadamı İbrahim Kartal’ın 1. sıradan adaylığına da kesin gözüyle bakılıyor.
 İbrahim Kartal, MHP'nin tüm Türkiye'de olduğu gibi  Rize'de de yükselen parti olduğunu belirterek seçimlerde büyük bir çıkış yakalayacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
30 Yorum