1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE'DE AĞAÇLAR MEYVE VERMEYE BAŞLADI!
RİZE'DE AĞAÇLAR MEYVE VERMEYE BAŞLADI!

RİZE'DE AĞAÇLAR MEYVE VERMEYE BAŞLADI!

Rize ve ilçelerinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle ağaçlar meyve verdi

A+A-

CEMİL KUS
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde sıcak havanın etkisiyle birçok ağaç çiçek açarken, aralık ayında yılın ikinci meyvesini veren bir elma ağacı da görenleri şaşırttı.

elma1.jpg

Çamlıhemşin Dikkaya Köyüne bağlı Yıldız mahallesinde eski muhtar Kemal Kus'a ait bahçedeki elma ağacı meyve verdi.

Ağacın üzerinde meyveleri gördüğünde şaşırdığını belirten Kus, ''Bu mevsimde ağacın meyve vermesi ilginç bir durum. 53 yaşındayım ve şimdiye kadar ilk defa böyle bir durumla karşılaştım'' dedi.

elma4.jpg

Elma ağacının 15 yıllık olduğunu, kuruması sebebiyle kestiğini ve yanından yeniden filizlendiğini belirten Kus, mahallede yine başka bir elma ağacının da meyve verdiğini söyledi.

elma2.20141221143803.jpg

Mahalle sakinleri ise ''Bu sene hem çiçeğini, hem meyvesini gördük. Şu anda Aralık ayındayız ama mevsimler şaşırdı'' ifadelerini kullandı.

elma3.jpg

Bu arada mahalledeki birçok meyve ağacının da çiçek açtığı görülürken hava sıcaklıklarının bu şekilde devam etmesi durumunda yaz gelmeden meyvelerin büyümesi bekleniyor!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız