1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de ambulans şoförlerine hız limiti uyarısı
Rize'de ambulans şoförlerine hız limiti uyarısı

Rize'de ambulans şoförlerine hız limiti uyarısı

Rize'de, 112 Acil Sağlık Hizmetleri değerlendirme toplantısı düzenlendi.

A+A-

Rize Devlet Hastanesi Eğitim Salonu'nda düzenlenen toplantıya, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Zikrullah Tüfekçi, 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Barış Kara, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. İlkay Şimşek ile acil yardım istasyonlarında çalışan sağlık personeli katıldı.

tepe2.jpg

Tepe, burada yaptığı konuşmada, acil yardım ambulansı kullanan sürücülere uyarılarda bulunarak "Vatandaşlarımızın gözündeki ambulans süratli gider algısını değiştirin. Hız limitlerine mutlaka uyun. Hiçbir sağlık çalışanımızı veya hastamızı trafik kazasında kaybetmek istemiyoruz. Bunun için ne kendi can sağlığınızı nede hastalarımızın can sağlığını riske atarak ambulans kullanmayın" dedi. 

tepe1.jpg

Kurumsal barış ve birliktelik kapsamında kırsal bölgelerde hizmet veren acil sağlık hizmetleri istasyonlarında görevli sağlık çalışanlarından da Toplum Sağlığı Merkezleri veya İlçe Hastaneleriyle entegre biçimde birlikte yardımlaşarak sağlık hizmeti sunmalarını isteyen Tepe, "Acil vakalar dışında acillere yardımcı olun. Bir aile gibi olun ve vatandaşlarımıza bu şekilde hem daha kaliteli hem de daha etkin hizmet vermiş oluruz. Bunu da vatandaşlarımıza yansıtın" diye konuştu.

İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. İlkay Şimşek ise toplantıda, 112 Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında görev yapan komuta kontrol merkezi ile acil yardım istasyonlarında görev yapan tüm personelin sorunlarını ve çözüm önerileri görüştüklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız