1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de AÖF'lülere bedava ders
Rize'de AÖF'lülere bedava ders

Rize'de AÖF'lülere bedava ders

Rize Üniversitesi'nin, Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) öğrencilerine ücretsiz ders vereceği bildirildi.

A+A-

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, AÖF öğrencilerine yönelik yurt genelinde sürdürülen ''Akademik Danışmanlık ve Uygulama Hizmetleri''nin yürütülebilmesi amacıyla, birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri için ders programları hazırlandığını belirtti.

Ücretsiz olarak verilecek derslerin milli bayram günleri ve AÖF ara sınavlarının yapıldığı günler haricinde cumartesi ve pazar günleri üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesinde yapılacağını bildiren Okumuşoğlu, derslerden faydalanmak isteyen öğrencilerin 6 Ocak 2011 tarihine kadar üniversiteye başvuruda bulunup kayıt yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

Derslerin 8 Ocak 2011 Cumartesi günü başlayacağını, 22 Mayıs 2011 Pazar günü sona ereceğini belirten Okumuşoğlu, şöyle devam etti:

''Ders kaydı için, nüfus cüzdanı, AÖF öğrenci kimlik kartı ve bir adet vesikalık fotoğraf gerekmektedir. Ders programı ve sınıflar, kayıt olacak öğrenci sayısına göre düzenlendiğinden, kayıt olmayan öğrenciler derslere alınmayacaktır. Derslere girecek öğrenciler, AÖF ve üniversitemiz öğrencilerinin bağlı oldukları kanun ve yönetmeliklere uymakla yükümlüdürler. Kurallara uymayan öğrenciler Anadolu Üniversitesi AÖF Dekanlığına bildirilecek ve haklarında disiplin soruşturması açılacaktır.''

Prof. Dr. Okumuşoğlu, üniversitelerince birinci sınıflar için genel matematik, iktisada giriş, genel muhasebe; ikinci sınıflar için istatistik, muhasebe uygulamaları, iktisat teorisi; üçüncü sınıflar için maliyet muhasebesi, Türk vergi sistemi, finansal yönetim, İngilizce, Osmanlı Türkçesine giriş, eski Türk edebiyatına giriş dersleri verileceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız