1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE'DE ARAPÇA KURSLARINA TALEP ARTTI
RİZE'DE ARAPÇA KURSLARINA TALEP ARTTI

RİZE'DE ARAPÇA KURSLARINA TALEP ARTTI

Son yıllarda Karadeniz Bölgesine adeta akın eden Arap turistlerle kendi dilleriyle anlaşabilmek için Arapça kurslarına talep artı.

A+A-

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açılan “Arapça Konuşma Becerisi Eğitimi” kursu İsmail Kahraman Kültür Merkezinde eğitimlere başladı.

Özellikle Arap turistlerin son yıllarda ilimizde artış gösterdiğine değinen Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, “Amacımız turizm personellerimizi eğitmek. Yöremizin daha iyi tanıtılmasını sağlamak. Arap turistlerin ihtiyacı olan bilgilendirmeyi yapmak. Arap turistlerin memnuniyetini arttırmak. Bunun yanında ülkemizde bulunan Arap turistler açısından yaşanabilecek sağlık, ulaşım, alışveriş, restaurant, otel ve benzeri problemlerle ilgili yaşanan iletişim sorunlarını önlemek istiyoruz. Turizm sektöründe çalışan personelin başlangıç düzeyinde Arapça konuşma becerisi geliştirmesine ihtiyaç duyulmuştur. Gerek seyahat acenteleri, restaurantlar, gerekse oteller gibi turizm sektöründe hizmet veren işletmelerin çalışanlarının başlangıç düzeyinde Arapça Konuşma Becerisi olması nitelikli hizmet bakımından önem arz etmektedir. Bu amaçla, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına 2013 Teknik Destek Programı kapsamında sunmuş olduğu Arapça Konuşma Becerisi Eğitimi projesi ajans tarafından desteklenmiştir” diye konuştu.

arapca01.jpg

Öğretim Görevlisi Yusuf Aydın, Menduh Yıldırım, Hüseyin Atalay ve Yrd. Doç. Dr. İlyas Karslı tarafından verilen derslere katılımın yoğun olduğu gözleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız