1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de asayiş berkemal
Rize'de asayiş berkemal

Rize'de asayiş berkemal

Rize'de bu yılın ilk beş aylık döneminde yaşanan asayiş olaylarının, geçen yılın aynı dönemine göre azaldığı bildirildi.

A+A-

Rize Valiliğinden yapılan açıklamada, bu yılın ilk 5 ayında, polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinde 698 asayiş olayı meydana geldiği, 2007 yılının aynı döneminde bu rakamın 847 olduğu belirtildi.

Söz konusu olayların 206'sının jandarma bölgesinde meydana geldiği, bunların 102'sinin asayiş, 24'ünün kaçakçılık, 80'inin ise diğer olaylar olduğu ifade edilen açıklamada, emniyet bölgesinde 492 olay yaşandığı, bu olayların 69'unun hırsızlık, 5'inin adam öldürme, 199'unun yaralama ve yaralamalı kaza, 219'unun ise diğer olaylar olduğu kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşlara yönelik istihdam amaçlı kursların artması, kültür ve sanata yönelik projelerinin hayata geçmesi ve MOBESE sisteminin asayiş olaylarında azalmayı sağladığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız