1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de büyük eğitim hamlesi
Rize'de büyük eğitim hamlesi

Rize'de büyük eğitim hamlesi

Son bir yıl içerisinde hayırsever iş adamları ve kurumlar tarafından Rize'de yapılmak üzere 130 milyon YTL'lik eğitim yatırım protokolü imzalandı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Alınan bilgiye göre, 130 milyon YTL'lik yatırımların 11 hayırsever iş adamı ve 3 hayırsever kurum tarafından gerçekleştirileceği belirtildi. Rize'de yaptırılacak eğitim kurumları arasında 7 lise, 2 ilköğretim okulu, 1 anaokulu, 1 rehabilitasyon merkezi, 1 spor kompleksi ve Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi binası, Güzel Sanatlar Lisesi ve Bilim, Sanat ve Eğitim Merkezi gibi yatırımlar yer alıyor.
Rize Valiliği ile protokolleri imzalanan eğitim yatırımlarının tamamlanması halinde Rize 196 yeni dersliğe kavuşmuş olacak.
Rize'de hayırseverler ve kurumlar tarafından yaptırılacak eğitim kurumları ve yaptıracak kişilerin isimleri ise şu şekilde: "Mehmet Kazancı(lise), Mehmet Emin Erkan (Bilim, Eğitim ve Sanat Merkezi), Ali Kopuz(ilköğretim okulu), Faruk İhsan İshakoğlu, Mustafa Metin İshakoğlu, Ayşe Yasemin Morgül(Anadolu Lisesi), Turgut Kıran (lise), Canfer Deliismail (lise ve anaokulu), Yatırım Holding (lise, pansiyon), Celal Mete(lise), Ali Rıza Sarıoğlu(ilköğretim okulu), Türk-Telekom (Güzel Sanatlar Lisesi, Pansiyon, spor salonu), Şevket Yardımcı(Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi), Rize Belediyesi, Rize Yatırım A.Ş (Spor Kompleksi), Topaloğlu Vakfı(Arsa bağışı)"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız