1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de çevre günü etkinliği
Rize'de çevre günü etkinliği

Rize'de çevre günü etkinliği

Dünya çevre günü nedeniyle Rize cumhuriyet alanında başlayıp denizde devam eden bir dizi etkinlik düzenlendi.

A+A-

Mustafa BAYRAK - Rize Valisi Kasım Esen, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sağlıklı bir yaşamın sürdürülmesi ve sağlıklı bir toplumun oluşturulmasının, ancak çevrenin korunması ile mümkün olduğunu belirtti.
Dünya çevre günü nedeniyle Rize cumhuriyet alanında başlayan törende Çevre ve orman müdürlüğü ekipleri, TEMA yetkilileri ile milli eğitimin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte öğrenciler sokakta slogan atarak limana kadar yürüdü.

Sıcak altında yürüyen çocuklar 1,5 kilometrelik yürüyüşün ardından limanda çeşmeye saldırdılar. Sıcaktan bunalan çocuklar dalgıçların denizden çöp çıkartırken deniz altı kamerası ile denizin altındaki çöpler görüntülendi. Birkaç tekne ise pankartlarla çevre gününe destek verdi. Deniz altından kamyon lastiği, teneke parçaları, içki şişeleri çıkartılmasının ardından buradaki tören son buldu.

Rize valisi Kasım Esen Hızlı nüfus artışı, enerji, sağlık, eğitim ihtiyaçları, sağlıksız sanayileşme, artan kirlilik ve iklim değişimlerinin dünyanın önemli çevre sorunlarını oluşturduğunu ifade ederek, “'Özellikle fosil yakıtların kullanılması, endüstriyel faaliyetler ve arazi kullanımındaki değişiklikler sonucu atmosfere bırakılan sera gazları iklim değişikliklerine neden olmaktadır. İklim değişikliği bugün dünyada karşılaşılan küresel ölçekte en büyük sorunlardan birisi olarak ifade edilmektedir. Bütün bu gelişmeler insan hakları, tarım, temiz su ve sağlık olmak üzere hayatımızın her aşamasını etkilemektedir. Türkiye'de mevcut kaynakların daha dikkatli kullanılması ve kirlenmeye karşı gerekli tedbirlerin bir an önce alınması gerekmektedir.'' Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum