1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. RİZE'DE CHP MİTİNGİNDE GERGİNLİK: 2 YARALI
RİZE'DE CHP MİTİNGİNDE GERGİNLİK: 2 YARALI

RİZE'DE CHP MİTİNGİNDE GERGİNLİK: 2 YARALI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Rize mitinginde yaklaşık bin kişi protestoda bulununca gerginlik yaşandı, 2 kişi yaralandı.

A+A-

Ankara’dan özel bir uçakla Trabzon’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, buradan helikopterle Rize’ye gitti. Rize Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan partililere seslenen Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

chp4.20140305155559.jpg

İKİ KİŞİ YARALANDI
Miting alanına gelen yaklaşık bin kişi mitingi protesto etti. Zaman zaman protestocular ile partililer arasında gerginlik yaşanırken, miting sonrasında olaylar çıktı. Polis iki grubu ayırmakta güçlük çekerken, olaylarda iki kişi yaralandı.

chp1.20140305155630.jpg

Kılıçdaroğlu, isteyenin istediği partiye oy vermesini isteyerek şöyle konuştu: “Ben demokrasiye inanan birisiyim. Siyasete atıldığım gün bütün mal varlığımı açıkladım. Rize’den diğer siyasilere sesleniyorum ‘siz de alın teri ile kazandıysanız siz de açıklayın, korkmayın.’ Alın teri ile kazanılan mal varlığı neden açıklanmıyor. Ben Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren vatandaşlarla hükümeti ayırıyorum. Oy veren vatandaş onlara ‘yolsuzluğu, yoksulluğu ve yasakları önleyeceğiz’ dedikleri için oy verdi. Üçünü de önlediler mi? Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren saygıdeğer vatandaşlara sesleniyorum; vatan evlatlarına mı oy vereceksiniz bakan evlatlarına mı oy vereceksiniz."

chp5.20140305155650.jpg

Bütün iyi niyetiyle seslendiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Ülkede temiz ve güzel bir siyaseti egemen kılacağız. Ülkede herkesin karnının doyduğu siyaseti egemen kılacağız. Alınan her kuruş verginin hesabını vereceğiz. Ben bunu yapacağım, bu millet bunu görecek” dedi.

Rize Belediye Başkan adayı Mine Orhon için de oy isteyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle Rizeli kadınlardan ricam ona sahip çıkın. Onu belediye başkanlığı koltuğuna oturtun. Göreceksiniz sadece Rize değil bütün Türkiye bunu görecek. Rize’ye kadın eli değerse çok güzel bir eserin ortaya çıkacağına inanıyorum. Rize’yi Karadeniz’in incisi haline getirecek.”

chp3.20140305155726.jpg

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Güzel bir Türkiye, barış içinde yaşayan bir Türkiye, herkesin mutlu olduğu bir Türkiye, her evde huzurun barışın olduğu bir Türkiye, işsizliğin olmadığı yoksulun olmadığı bir Türkiye istiyoruz. Sadece Rize değil Türkiye'de huzur içinde değil. Hiç endişe etmeyin güzel bir Türkiye’yi güzel bir ülkeyi elbirliğiyle kuracak inşa edeceğiz.”

chp2.20140305155818.jpg

HABERİN VİDEOSU: