1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de covid-19 vaka sayısı ne oldu?
Rize'de covid-19 vaka sayısı ne oldu?

Rize'de covid-19 vaka sayısı ne oldu?

Coronavirüsten Rize'de vaka sayısı kaç? Çay için gelen üreticilerin vaka sayısına etkisi ne oldu? Vali Kemal Çeber son durumu açıkladı:

A+A-

Rize Valisi Kemal Çeber, Valilik önünde düzenlediği basın toplantısında, Koronavirüs tedbirleri  hakkında açıklamalarda bulundu.

Çeber, yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin olarak "Vatandaşların maske, sosyal mesafe ve hijyen konularına uymalarını istiyoruz. Bu üç adıma uyduğumuz sürece adım adım rahatladığımızı görüyoruz. Rize olarak daha önce çay müstahsillerine yönelik test yapmıştık. Bu tarama sonucunda 22 vakamız vardı. Bunların hemen hemen hepsi iyileşti. Bu çalışmadan sonra riskli meslek grupları üzerinde taramalar yaptık. Bugüne kadar yaklaşık 900 testi tamamladık. Şu an bunların içinde bir vakamız var. O da turizm sektöründe çalışan ve seyahat öyküsü olan bir hemşehrimiz. 900 testte bir vakaya rastlamış olduk. Hastanemizde uzun süredir yatan entübe hasta amcamız dışında 8-10 vakamız kaldı." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız