1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de de yıkım Başbakan’ın startıyla başladı
Rize'de de yıkım Başbakan’ın startıyla başladı

Rize'de de yıkım Başbakan’ın startıyla başladı

Rize’de kentsel dönüşümün ilk startını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan telekonferans yöntemiyle İstanbul'dan verdi.

A+A-

Rize’nin il merkezinde yer alan Hamamderesi mevkiinde gerçekleşen kentsel dönüşümün ilk startını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan telekonferans yöntemiyle İstanbul'dan verdi.

ykm02.jpg

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Gaziosmanpaşa'da düzenlediği kentsel dönüşüm törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize, İzmir, Sakarya, Diyarbakır, İstanbul Bağcılar ve Bayrampaşa'ya canlı bağlantıyla vatandaşları selamlayarak, kentsel dönüşüm hareketini başlattı.

Rize’de yaşanan afet sonrası Rize Belediyesi’nin hazırladığı kentsel dönüşüm projesi TOKİ ile beraber hayata geçirmek için yıkımlar bugün başladı. “Timya Vadisi Projesi” adı verilen proje kapsamında 534 konut yıkılarak yerlerine 878 konut bir cami ve bir alışveriş merkezi yapılacak.

ykm04.jpg

Canlı yayında Rize’ye bağlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önce yıkımın yapılacağı yeri ekrandan görmek istediğini söyledi.

Ekrandan bu bölgelerin heyelan bölgesi olduğunu belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Biz buraları yıkıp daha modern ve güvenli binalar inşa edeceğiz” dedi.

ykm03.jpg

Başbakan Erdoğan’dan sözü alan Rize Valisi Nurullah Çakır “Başbakanım sayenizde Timya Vadisi'nde gönüller abad oluyor. Bugün başlayan bu yıkımla beraber 534 bağımsız bölüm 878 modern ve huzurla yaşanabilecek yapılara dönüşecek” diye konuştu.

ykm01.jpg

Daha sonra Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise “Bu alanda yıkılacak 534 konutun yerine 878 konut yapılacak. Bir diğer alanımızda ise 190 konut daha inşa edeceğiz. Şu anki dönüşüm alanımız 72 dönüm, diğer alan ise 11 dönümdür. Ayrıca burada bir cami ve küçük bir alışveriş merkezi inşa edeceğiz. Projenin en önemli amacı ise hamam deresi denen alanı açacağız. Dere taşkınları ve selleri önlemiş olacağız. Dağ başı mevkinde ki tahliye suyumuzu buradan vererek sürekli temiz su akıtmış olacağız. Burada tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Burada bize hiçbir sorun yaşatmadılar. Bu projeyi desteklediler. Bçyle zor bir alanda dönüşümü yapmak hemşehrilerimizin desteği ile olmuştur” şeklinde konuştu.

Konuşmalar ardından Başbakan Erdoğan’ın direktifleri ile yıkıma devam edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum