1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de deney hayvanları merkezi açıldı
Rize'de deney hayvanları merkezi açıldı

Rize'de deney hayvanları merkezi açıldı

RTEÜ Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi hizmete girdi

A+A-

Ali Maşalacı
RİZE (İHA) -
Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi bünyesinde (RTEÜ) hizmet verecek olan Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı.

deney4.jpg

İslampaşa Mahallesinde yapılan araştırma merkezinin açılışı Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve öğretim üyeleri tarafından kurdele kesilerek yapıldı.

deney1.jpg

Açılışta konuşan Rektör Yusuf Yılmaz, “Özellikle sağlık alanında hastalıkların temel mekanizmalarını anlamak, yeni sanayi araçları geliştirmek, yeni tedaviler geliştirmek veya mevcut tedavileri iyileştirmek için öncelikle deney hayvanları üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Buradan elde ettiğimiz bilgilerden yararlanarak daha sonra insan üzerinde basamak basamak araştırmalarımıza devam edip sonuca ulaşıyoruz. Böyle güzel olanağın üniversitemize kazandırılmış olması, üniversitemizin araştırma kapasitesini ciddi oranda arttıracaktır. Ortamın ne kadar steril olması ve deneyi yapmak için ne kadar üst düzey şartlar gerektiğine, bunun aslında çok da pahalı, ciddi bütçeler gerektirdiğine de burada şahit oluyoruz. Araştırma merkezimizde deney hayvanları üzerinde olan çalışmaların sonrasında da insanlar üzerinde yapacağımız araştırmalarla üniversitemiz adına inşallah yeni buluşlara imza atıyor olacağız” diye konuştu.

deney3.jpg

deney2.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum