1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de doğalgaz yaygınlaşıyor
Rize'de doğalgaz yaygınlaşıyor

Rize'de doğalgaz yaygınlaşıyor

Karadeniz Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Recep Ünveren, Rize'de 2 bin 472 hanenin doğal gaz kullandığını söyledi.

A+A-

Karadeniz Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Bölge Müdürü Recep Ünveren, 2007 yılından bu yana Rize'de yaptıkları doğal gaz dağıtım faaliyetleri kapsamında 80 bin metre doğal gaz şebekesini tamamladıklarını belirtti.

Rize'de Eylül 2008'den itibaren sağladıkları gaz arzı ile bugün 17 mahallede bin 300 binaya doğrudan doğal gaz ulaştırdıklarını ve 18 bin konutun doğal gaz kullanabilir hale geldiğini ifade eden Ünveren, ''Bugün itibariyle 2 bin 472 hane doğal gaz kullanıyor. Doğal gaz kullanımını yaygınlaştırmak için çeşitli kampanyalar düzenliyoruz. Sadece Mart ayı içinde yürüttüğümüz 'seçiminizi yapın' kampanyası kapsamında doğrudan 12 bin 500 konutu ziyaret ettik'' dedi.

Doğal gazın ulaştığı tüm şehirlerde kamuya bağlı birim ve binaların doğal gazın yaygınlaştırılmasında lokomotif görev üstlendiğini kaydeden Ünveren, ''2009 yılında şebekemize toplam 8 mahalle, 58 sokakta toplam 20 bin metre daha ilave ederek 4 bin Rizelinin hanesine daha doğal gazı ulaştıracağız. Böylece 22 bin haneye ulaşarak Rize'nin yüzde 85'ine doğal gazı ulaştırmış olacağız'' diye konuştu.

Ünveren, gelecek yıl sonuna kadar doğal gazı 10 bin hanenin kullanmasını hedeflediklerini belirterek, ''Doğal gaz en ekonomik ve sağlıklı enerji aracıdır. Bu nedenle vatandaşlarımızın bir an önce doğal gaza geçmelerini bekliyoruz. Gelecek yıl doğal gazın fiyatının yükselme olasılığını pek öngörmüyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum