1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de eğitim ortalaması neden hala 55'lerde?
Rize'de eğitim ortalaması neden hala 55'lerde?

Rize'de eğitim ortalaması neden hala 55'lerde?

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Pazar'da katıldığı 'Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi' toplantısında acı ama gerçek noktalara böyle parmak bastı:

A+A-

Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma (RENK) projesi tanıtım toplantısı Vali Ersin Yazıcı’nın da katılımlarıyla Pazar Öğretmenevi’nde yapıldı.

Proje paydaşları Pazar ve Hemşin ilçelerinin eğitim gündeminin tartışıldığı programda konuşan Rize Valisi Ersin Yazıcı, “Rize maalesef Türkiye genelinde eğitim sıralamasında çok aşağılarda kaldı. Rize’ye geldiğimde net olarak gördüğüm bu acı gerçek karşısında şok oldum. Türkiye ortalamasında Rize halen 55’lerde duruyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza da bu konu iletildi. Ve ivedilikle tedbir alarak bu sıralamayı düzeltmemiz gerekiyor.” dedi...

Rize Valisi Ersin Yazıcı, göreve geldiği 2 Haziran tarihinde Rize'nin eğitim sıralamasında Türkiye'de 55'li sıralarda olduğunu öğrendiğini ifade ederek, "Bu olay beni üzdü. İlk iş olarak bunu düzeltmek için kolları sıvadık. 12 Haziran'da Başbakanımız, şu anki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kenti ziyaret ettiğinde daha 10 günlük valiydim. Cumhurbaşkanımız ile Rize'nin sorunlarını konuşurken eğitimin sorununu anlattım, sorunların başında geldiğini söyledim. Cumhurbaşkanımız bu durumu ilk kez duyduklarını ve şaşırdıklarını söylediler. Biz de kolları sıvadık. Ben Ersin Yazıcı olarak eğitim sırası buradayken başımı yastığa koyup rahat uyuyamam, Sizlerin de uyuyamayacağına inanıyorum" diye konuştu.

vali06.20141016002856.jpg

Vali Yazıcı, daha önce İkizdere İlçesi, Rize Merkez ve Çayeli ilçesinde toplanan Renk Çalıştayı’nın bugün de Pazar’da çalışmalarına devam ettiğini ifade ederek, Rize'de eğitim-öğretimin niteliğini artırmak için yapılacak olan çalışmaları planlamak, eğitimle ilgili sorunlar ve çözüm önerilerini değerlendirmek, eğitim-öğretim alanında yapılacak olan çalışmalara ışık tutmak, eğitimin niteliği ile ilgili gelişme ve değişmelere ilişkin durum tespiti yapmak, eğitim-öğretimin niteliğini olumsuz etkiyen eksikliklerini gidermeye yönelik öneriler geliştirmek amacıyla "Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi” (RENK) başlığında Eğitim Çalıştayının ilçelerde düzenlenen etkinliklerle sürdürüldüğünü söyledi.

vali05.20141016002909.jpg

Rize Eğitim Çalıştayı'nın çok güzel bir proje olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, "İlimiz olarak eğitimde kaliteyi artırmak için çalışıyoruz. Bir ilde en önemli konu eğitimdir. Bu açıdan sizler çok önemlisiniz. Gerçekleştirdiğimiz bu çalıştay ile ufkumuzu daha net görecek ve sizlerle birlikte ilimizin eğitimini nitelik ve nicelik açısından daha ilerilere taşımanın sorumluluğunu daha bir hissedeceğiz” dedi.

vali04.20141016002923.jpg

Eğitim konusunda bir sorun olduğunu ve bunun çözülmesi için herkesin bir şeyler yapması gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı, "Eğer ortak bir kararımız olursa hep birlikte harekete geçebiliriz. Hep birlikte karar verdiğimiz bir projeyi başlattık. Eğitim uzun soluklu bir süreç. Biz bu kentte arzu ettiğimiz bir hareket başlatmak istiyoruz. Bunun oluşması için de hep birlikte eğitimin neferleri olarak gönülden arzu etmemiz lazım. Ben İl Valisi olarak bu işin takipçisi olacağım. Benim bu kentteki en önemli işim bu olacak" diye konuştu.

vali03.20141016002943.jpg

Vali Yazıcı, “Biz bir şeyler yapacağız. Öncelikle bu işe hep birlikte sahip çıkacağız. Velilerimizin daha duyarlı olması gerekiyor. İlgili veliler için bir şeyler yapmaya gerek yok. Çocuğu ile ilgilenmeyen veli için yapabileceğimiz bir kaç basit şey var. Bütün sınıf ve rehber öğretmenler, velilerimizle tek tek görüşecek.” dedi.

vali01.20141016002747.jpg

Vali Ersin Yazıcı konuşmasının devamında, amaçlarının Rize’yi Türkiye genelindeki eğitim sıralamasında ilerilere taşımak olduğunu vurguladı. Kendisinin ve ilçe kaymakamlarının birinci görevinin eğitimin geliştirilmesi konusunda atılması gereken adımların uygulanması olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, geliştirilen projelerin uygulanabilirliğinin denetlenmesinin eğitimde kalitenin yükselmesini sağlayacağını belirtti.

semsettindurmus.jpg

İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ise “Günümüz toplumları birbirleriyle yarış noktasında çok ciddi mücadeleler yapmaktadırlar. Bu yarışta bizlerin de yer alabilmesinin tek yolu eğitimden geçmektedir. Rize’de bu projenin Sayın Valimizin himayelerinde sürdürülmesi ve bizzat takip ediliyor olması bizler için çok önemlidir. Aldığımız bu güçle Rize’yi eğitim alanında layık olduğu yere hep beraber daha gönülden çalışarak getireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

kaymakamaslan.20141016003632.jpg

Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan da proje kapsamında eğitime önemli katkılar sağlanacağına inandığını ifade ederek, gerekli çalışmaların titizlikle takip edileceğini söyledi.

hemsinpazar.jpg

Pazar’ın eğitim durumuyla ilgili brifingi İlçe Milli Eğitim şube Müdürü İrfan Ataman, Hemşin’le ilgili açıklamayı ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kambur yaptı.

vali02.20141016003205.jpg

Pazar Öğretmenevi'nde düzenlenen çalıştay, katılımcıların karşılıklı fikir ve önerilerini sunmasıyla devam ederken program sonunda kokteyl verildi. (Kaynak: Pazar53.com)

galeri.gif

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum