1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de eğitime örnek bağış
Rize'de eğitime örnek bağış

Rize'de eğitime örnek bağış

Rize'de 20 kişi Fen Lisesi yapılmak üzere 2 trilyon değerindeki arazilerini devlete bağışladı. Bu davranış gelecek nesillere de örnek teşkil ediyor.

A+A-

Mustafa BAYRAK - Rize merkeze bağlı Dörtyol Köyü sakinleri köy sınırları içerisinde bir okul yapılması için devlete 2 trilyon değerinde 20 dönüm arazi bağışladı. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Topaloğulları Derneği öncülüğünde 20 hayırsever biraraya gelerek 20 dönüm genişliğindeki araziyi okul yapılması kaydıyla devlete bağışlayacaklarını açıkladı. Bugün Rize Valisi Kasım Esen, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ve hayırsever vatandaşlar arasında, arazi üzerinde Fen Lisesi yapılması için protokol imzalandı.
 
İmza öncesi bir açıklama yapan Rize Valisi Kasım Esen, bağışın yapılmasında emeği olan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Topaloğulları Derneği Başkanı Ali Toptan ve hayırseverlere teşekkür ederek, "Rize geleceğini eğitimde aramalıdır. Eğitimi yaşam boyu yapabilen ulusların geleceği vardır. Eğitimi 4 yıla sınırlı gören ulusların ise ayakta durması mümkün değildir. 5 bin yıllık tarihi ile dünya medeniyetine katkısı olan büyük Türk milletinin çocukları iyi bir eğitimi hak etmektedir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız