1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de ekmek zammı muamması!
Rize'de ekmek zammı muamması!

Rize'de ekmek zammı muamması!

Rize'de fırıncıların zam talebi Ankara'da onay beklerken bazı ilçelerde ekmek 2 TL'den satışa başladı! Rize Esnaf Odalar Birliği Başkanı Güven Aksoy ise zam uyarısı yaptı.

A+A-

Rize’de ekmek zammı ile ilgili fırıncıların talebi Ankara’da beklerken bazı fırınların zamlı satışlara başlaması kafaları karıştırdı!

ekmek-002.jpg

Resmiyette 300 gramı 1,5 TL’den satılan ekmeğin bugün itibariyle Ardeşen ilçesinde 330 gram ve 2 TL’ye satışa sunulması şaşkınlığa neden oldu.

Sabah saatlerinde market ve fırınlara giden vatandaşlar, bir anda zamla karşılaşınca şok yaşadı. Vatandaşlar habersizce yapılan zamma tepki gösterdi.

guvenaksoy-001.jpg

RİZE ESOB’DAN UYARI
Rize Esnaf Odalar Birliği Başkanı Güven Aksoy, fırıncıların zam talebinin Ankara’ya gönderildiğini ancak henüz onaylanmadığını ifade ederek, “Zam kararı alınmadan uygulanamaz. Ben satarım diyen ise bunun hukuki yaptırımına katlanır. Tarım İl Müdürlüğü bu konuda denetleme makamıdır.” dedi.

Fırıncılar ise 2 aydır zam beklediklerini ve maliyetlerin son zamanlarda aşırı yükseldiğini ifade ederek, mağduriyetin giderilmesi için artışın kaçınılmaz olduğunu belirttiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum