1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize’de el emeği çarşısına yoğun ilgi
Rize’de el emeği çarşısına yoğun ilgi

Rize’de el emeği çarşısına yoğun ilgi

Rizeli üretken kadınların “El Emeği Göz Nuru Çarşısı” hizmete açıldı

A+A-

Rize Belediyesi, Rize Kent Konseyi ve Kadın Derneklerinin işbirliğinde hazırlanan Rizeli üretken kadınların “El Emeği Göz Nuru Çarşısı” Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında açıldı. 

elemek9.jpg

Eşi Fatma Metin’le “El Emeği Göz Nuru Çarşısı” açılışına katılan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin konuşmasında; “Burada daha çok kendi kültürümüzde olan el emeği ürünlerimizi sergileyerek halkımıza ve ilimize gelen turistlere sunuyoruz. Farklı çalışmalarında satışa sunulduğu çarşı, Bölgemizin kültürünü ön plana çıkaracak faaliyetleri ortaya koymaktır. Hanımlarımızın yapmış olduğu birbirinden güzel ürünleri,  Arzu eden vatandaşlarımız gelip görerek dilediği ürünleri alabilecek. Böylece kadınlarımıza katkı sağlamış olacaklar. Paydaş kurumlarımıza ve bu alanın oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çarşımızı özellikle Rizeli hanımların talepleri üzerine oluşturduk. İlgi ve katılım çok güzel; herkesi de görmeye ve alışveriş etmeye davet ediyorum” dedi.

elemek12.jpg

Kadın Derneklerinin, Hanımlara el emeklerini pazarlamalarına imkân sağlayan çarşının açılışına; Rize eski Milletvekili Ahmet Kabil,  İl Kültür Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin, Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse, İl Genel Meclis Eski Başkanı Mehmet Kazancı, İl Ticaret Müdürü Osman Köseoğlu, İl Müftü Yardımcısı Naci Çakmak ve çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi.

elemek11.jpg

elemek10.jpg

elemek8.jpg

elemek7.jpg

elemek6.jpg

elemek5.jpg

elemek1.jpg

elemek2.jpg

elemek3.jpg

elemek4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum