1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de Emek ve Dayanışma Günü açıklaması
Rize'de Emek ve Dayanışma Günü açıklaması

Rize'de Emek ve Dayanışma Günü açıklaması

Karadeniz'de 4 ilde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla basın açıklaması yapıldı

A+A-

Rize, Ordu, Gümüşhane ve Bayburt'ta HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı sendika temsilcileri ve üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

emek.jpg

HAK-İŞ Rize İl Başkanı Hasan Fehmi Bursalı, Rize Valiliği bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla hazırlanan bildiriyi okudu.

İş güvenliğinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Bursalı, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını ve sendikal örgütlülüğün teşvik edilmesini istediklerini belirtti.

Bursalı, tüm kamu kuruluşlarındaki şirketlerde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini talep ettiklerini dile getirerek, "Adaleti, refahı ve güvenceyi sağlayan kamu toplu iş sözleşmesi istiyoruz. Ücretlerdeki vergi dilimlerinin yüzde 20'de sabitlenmesini istiyoruz. Herkes için düzenli asgari gelir yardımı sisteminin kurulmasını istiyoruz." dedi.

Mevsimlik ve geçici işçilerin sorunlarının tam çözüme kavuşturulmasını istediklerini de bildiren Bursalı, "Salgınının tüm işçiler için meslek hastalığı sayılmasını istiyoruz. Tüm emekçilerimiz için daha fazla iş ve gelir güvencesi istiyoruz. İş yerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha fazla yaygınlaştırılmasını istiyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum