1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de emlak fiyatları fırlayacak!
Rize'de emlak fiyatları fırlayacak!

Rize'de emlak fiyatları fırlayacak!

Rize'de emlak fiyatlarının 2008 yılında büyük bir patlama yaparak yüzde yüzlük artış yaşanacağı iddia edildi.

A+A-

Göktürk FIRAT - Ortaklar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Ataç, yaşanan tersine göçle birlikte 2008 yılında Rize'de emlak fiyatlarında yüzde 100’e varacak artışlar yaşanmasının beklendiğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinden sonra piyasalardaki gergin bekleyiş ve durgunluğun son erdiğini ve bir canlanma yaşandığını belirten Ataç, bu canlılığın kendini emlak piyasasında da gösterdiğini söyledi. Emlak piyasasında bir hareketlenme beklediklerini dile getiren Ataç, yatırımcılara birikimlerini bu alanda değerlendirmelerini tavsiye etti.

Emlak piyasasındaki hareketlenmenin Rize’de de kendini göstereceğini vurgulayan Ataç, “Rize hızlı bir tersine göç yaşıyor. İnsanlar kazanamadıkları için Rize'yi terk ediyordu. Ama şimdi Rize'de ekonomik anlamda canlanma var. Rize, artık kazandıran bir şehir halini aldı. Bu da tersine göçün en önemli nedeni durumunda. Şu anda 80 bin olan şehir nüfusunun önümüzdeki yıl Rize Üniversitesi'ne bağlı fakültelerin artması ve tersine göçle birlikte 150 bin civarında olması bekleniyor. Rize'de ise emlak eksikliği yaşanıyor. Rize'nin dağlık yapısı yeni yapılanmalara izin vermiyor. Bu da göçle geri gelenler için şehirden uzakta kurulacak sitelerin sayısını arttıracak. Bu nedenlerle 2008 yılı içerisinde emlak fiyatlarında patlama bekliyoruz. Beklenen bu artış yüzde 100’ler seviyesinde olabilir. Bu nedenle yatırımcılara ve hemşehrilerimize birikimlerini emlak yatırımlarında değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.
Rize'de emlak sektöründeki beklenti ve isteklerinin büyük ölçüde değiştiğini belirten ve yeni yapılacak binalarda bu beklentilerin dikkate alınmasının şart olduğunu vurgulayan İlyas Ataç, “Rizelinin beklenti ve istekleri değişti. Hemşehrilerimiz inşaat sektöründeki değişiklikleri yakından takip ediyor ve bu yenilikleri satın alacağı binada görmek istiyor. Biz de bu doğrultuda oluşan beklentileri dikkate alarak binalar ve siteler inşa ediyoruz. Önümüzdeki yıl ise ilimizde ilk kez akıllı binaların inşaatına başlayacağız. İnsanlar ellerindeki GPRS sistemi bulunan cihazlarla kilometrelerce uzaklıktan evlerindeki kapıları, pencereleri, doğal gazı, elektrikli ve elektronik eşyaları kontrol edebilecekler" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız