1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de eski köy isimlerine dönüş başladı!
Rize'de eski köy isimlerine dönüş başladı!

Rize'de eski köy isimlerine dönüş başladı!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Murat köyünün ismi Komilo olarak değiştirildi. Köylüler ise eski ismin ne anlama geldiğinden habersiz!

A+A-

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Murat köyünde 280 nüfuslu köy sakinleri arasında alınan ortak bir kararla İçişleri Bakanlığı’na başvurularak, köylerinin isminin eski ismi olan Komilo olarak değiştirilmesi için talepte bulunulmuştu. İçişleri Bakanlığı talep üzerine Murat köyünün isminin tam 50 yıl sonra yeniden Komilo olarak değiştirilmesine karar verdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan köy muhtarı Lütfi Sezgin, "İsim değişikliği için köyde çoğunluğu sağlayan imzaları toplayarak Rize Valiliği’ne verdik. İl Genel Meclisi’nden karar çıkartıldıktan sonra İçişleri Bakanlığı’ndan onay istendi. 25.12.2015-7247 sayılı İçişleri Bakanlığı kararı ile köyün isminin değiştirildiği tarafımıza iletildi" dedi.

Sezgin, 50 yıl önce de köylerinin ismi olan Komilo’nun tam olarak ne anlama geldiğinin bilinmediğini ancak 'ilah' anlamına geldiğine dair söylentiler olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
21 Yorum