1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de fırınlara şafak operasyonu
Rize'de fırınlara şafak operasyonu

Rize'de fırınlara şafak operasyonu

Rize'de belediye ekipleri sabah saat 3.00'de fırınlara baskın yaptı. Daha önce karşılaşılan bildik manzaralar ortaya çıkarken belediye ceza yağdırdı.

A+A-

Rize Belediyesi Zabıta müdürlüğü tarafından bugün sabah saat 03.00’de ekmek ve simit fırınlarına şafak operasyonu düzenlendi.
15 fırına yapılan şok baskında genel temizlik, sağlık, ruhsat ve gramaj kontrolleri yapıldı. Yapılan kontrollerde normal ekmeğe 250 gram, Rize simidine de 50 gram şartı arandı.

 Denetimler sonrası kurallara aykırı olan birçok fırına cezai işlem uygulandı. Geçtiğimiz günlerde yapılan denetimlerin devamı olarak yapılan baskında diğerine benzer görüntüler yaşandı. Yine teraziden gramaj olarak kullanılan cıvata çıktı. Bir fırının ekmek hamurunun yoğrulduğu bölümde ise bisiklet parçaları, ağaç motoru, yakıt dolu bidonlar, plastik top, etek, buluz gibi malzemelerinin bulunması ilginç görüntüler oluşturdu.

Yapılan denetimler sonrası Rize Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Topaloğlu; “Yaptığımız kontroller sonucu bazı fırınların sağlık şartlarına uygun olmayan şekilde faaliyet gösterdiğini tespit ettik. Bu fırınlara düzelmeleri için gerekli yasal işlemleri uyguladık. Vatandaşımızın sağlıklı gıda tüketmesi için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum