1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de fırınlara şok baskın
Rize'de fırınlara şok baskın

Rize'de fırınlara şok baskın

Rize Belediyesi Zabıta müdürlüğü sabah saat 03.00’de Rize’de faaliyet gösteren 30 adet fırından 15’ini denetledi.

A+A-

Mustafa BAYRAK - Şok baskınla yapılan denetime Rize Belediyesi bünyesinde çevre sağlık ve tarım il müdürlüğünden ekipler de katıldı. Yapılan genel kontrollerde şartlara uygun olmayan fırınlara cezai işlem uygulandı.
Yapılan kontroller esnasında terazi, genel temizlik ve hijyen, etiket, çalışanların portör muayene kartları ve iş önlüklerinin eksik olduğu görüldü.
Tüketilen ekmeğin 250 gr olması gerekirken bazı fırınlarda bu gramajın eksik olduğu tespit edildi.

 Gramajı eksik olan fırınlardan toplam 500 civarındaki ekmek alındı. Ayrıca sabah saatlerinde iş yerleri önlerine sağlık şartlarına aykırı olarak bırakılan 400 civarında sandviç, 300 civarında ekmek ve 600 civarındaki simit de zabıtalarca toplatıldı. Toplanan ekmek, sandviç ve simitler çocuk yuvası ve yetiştirme yurduna teslim edildi.

Üretilen ekmeklerin gramaj kontrollerinin yapılabilmesi için fırınlarda terazi bulunma zorunluluğu olduğunu belirten Rize Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Topaloğlu; “Öyle terazilerle karşılaştık ki vatandaşımızın emeğini ekmekten çalıyorlar. Birinin terazisinin kesesinden bakır tel çıktı, birinin terazisinde de bildiğimiz sanayide kullanılan cıvata somonu gramaj olarak kullanılmaktaydı. Tarttık ve 50 gr civarında geldi. Kullanıldığı yer ise 100 gr’lık ağırlık. 5 ekmekte bir ekmek çalıyorlar.

Başkanımızın bu konuda ciddi talimatları var. Rutin olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Vatandaşımızın canını ve cebini kimselerin tekeline bırakmayız. Tekrar ediyorum! Vatandaşımızın sağlığı için fırınları ve benzeri yerleri kendilerini düzeltene kadar denetlemeye ve gerekli cezai işlemleri uygulamaya kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız