1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de gazeteciler günü kutlaması
Rize'de gazeteciler günü kutlaması

Rize'de gazeteciler günü kutlaması

Çalışan Gazeteciler Günü Rize’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Rize Valisi Kasım Esen basın mensuplarına yemek verdi.

A+A-

Dilek ASLAN - Çalışan Gazeteciler Günü Rize’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Rize’de görev yapan bir grup gazeteci Tek Gıda İş Sendikası salonunda bir araya gelerek sorunlarını konuştular. Rizeli gazeteciler adına konuşan Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği Genel Sekreteri İHA muhabiri Göktürk Fırat “1961 yılında çıkan 212 sayılı kanuna göre basın sektöründe çalışanlara çeşitli sosyal ve hukuksal haklar verildi. O tarihten önce basın sektöründe görev yapanların hiçbir sosyal güvenceleri yoktu. Bu nedenle 10 Ocak 1961 tarihinden sonra 10 Ocak günü çalışan gazetecilerin günü olarak kutlanmaya başlandı. Bu önemli bir kazanımdır” dedi.
 
Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Rize Valisi Kasım Esen de ilde görev yapan medya mensuplarına bir yemek verdi. Rize Öğretmenevi’ndeki yemeğe aynı zamanda Türk İdarecileri Günü dolayısıyla ilçe kaymakamları da davet edildi.
 
Vali Esen, meslekte en uzun süre görev yapan TRT muhabiri Yavuzer Tarlan ile RİGADER Başkanı Faik Bakoğlu ve RGMD Başkanı Osman Can’a günün anlamı ile ilgili birer serender maketi hediye etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum