1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de gerçek gibi tatbikat
Rize'de gerçek gibi tatbikat

Rize'de gerçek gibi tatbikat

Rize'de düzenlenen kurtarma tatbikatında, yaralı öğrenciyi arkasına alarak 5. kattan indiren KDRK sporcuları damgasını vurdu.

A+A-

Muhammet KAÇAR - Rize’de sivil savunma haftası nedeniyle Hüseyin Yardımcı İlköğretim okulunda kurtarma tatbikatı düzenlendi. Tatbikata yaralı öğrenciyi arkasına alarak beşinci kattan indiren KDRK sporcuları damgasını vurdu.
Hüseyin Yardımcı İlköğretim okulunda gerçekleştirilen tatbikata Belediye İtfaiye ekipleri,Sivil Savunma müdürlüğü ekipleri ile Kaçkar Dağcılık Kayak Rafting İhtisas Spor Kulübü (KDRK) Başkanı Mehmet Emin Ayhan ve yönetim kurulu üyesi Nuray Ceren Memişoğlu katıldı. Okulda alarm verilmesiyle başlayan tatbikat sırasında öğrenciler hızla okulu boşalttı. Ardından okula giren sivil savunma kolu öğrencileri yaralı arkadaşlarını dışarıda bekleyen ambulansa taşıdı. Tatbikat gereği okulda mahsur kalan öğrencilerde İtfaiyenin açtığı brandaya atlayarak kurtuldu. Tatbikatın nefes kesen bölümü ise yaralı bir öğrencinin beşinci kattan dağcılar tarafından aşağıya indirilmesi ile yaşandı. Başarılı bir iniş sonrası yaralı öğrenci ambulansa taşındı. Tatbikat daha sonra yangın söndürme uygulaması ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız