1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rize'de gol VAR 3 puan YOK!
Rize'de gol VAR 3 puan YOK!

Rize'de gol VAR 3 puan YOK!

Rizespor evinde Sivasspor ile karşı karşıya geldiği maçta yine VAR'dan golü iptal edilirken 1 puana razı kaldı...

A+A-

Süper Lig’in 30. hafta karşılaşmalarında Karadeniz ekibi Çaykur Rizespor evinde Demir Grup Sivasspor’u konuk etti.... Karşılaşma 0-0 berabere tamamlandı. 

riz6-022.jpg

Karşılaşmaya hızlı başlayan Çaykur Rizespor, Demir Grup Sivasspor karşısında 1. dakikada Vedat Muriqi ile golü buldu ancak VAR'a giden hakem Halis Özkahya golden önce elle oynama olduğu gerekçesiyle golü iptal etti.

okanburuk3.jpg

İlk yarı boyunca topla daha fazla oynayan taraf Çaykur Rizespor olurken, her iki takım da net fırsatlar üretmekte zorlandı.

Demir Grup Sivasspor kalesinde baskı kuran Çaykur Rizespor, Vedat Muriqi ve Umar Aminu ile etkili olmaya çalıştı. Her iki takım da girdiği fırsatları gole çeviremedi ve devreye 0-0'lık eşitlikle girildi.

riz4-041.jpg

Karşılaşmanın ikinci yarısında da ilk yarıda olduğu gibi etkili olan taraf Çaykur Rizespor oldu.

51 ve 69. dakikada ev sahibi ekip Melnjak ile gole çok yaklaştı ancak her iki pozisyonda da kaleci Tolgahan Acar yaptığı şık kurtarışlarla gole izin vermedi.

77. dakikada Musa Çağıran'ın kafa vuruşunda da topu çizgiden çıkaran Tolgahan bir net fırsatta daha kalesini gole kapatmayı başardı.

riz2-065.jpg

Son bölümde Demir Grup Sivasspor kalesinde büyük bir baskı kuran Çaykur Rizespor, girdiği fırsatları gole çeviremeyince karşılaşma 0-0 eşitlikle sona erdi.

Bu sonuçla Çaykur Rizespor puanını 39'a, Demir Grup Sivasspor ise 36'ya yükseltti.

riz7-018.jpg

Stat: Çaykur Didi 
Hakemler: Halis Özkahya xx, Samet Çiçek xx, Ceyhun Sesigüzel xx 
Çaykur Rizespor: Gökhan xx, Boldrin xx (Mustafa dk. 77 x), Awaziem xx, Moroziuk xx, Samudio xx, Abarhoun xx, Musa xx (Saadane dk. 84 ?), Azubuike xx, Melnjak xx, Vedat xx, Aatif x (Umar dk. 27 xx) 
Yedekler: Cihan, Talbi, Abdullah, Çınar, Koray, Umar, Mehmet, Orhan 
Teknik Direktör: Okan Buruk 
Demir Grup Sivasspor: Tolgahan xx, Uğur xx, Bjarsmyr xx, Papp xx, Douglas Santos xx (Ziya dk. 86 ?), Rybalka xx (Özer dk. 73 x), Diabate xx, Hakan xx, Braz xx, Emre x (Kone dk. 66 x), Ndinga xx 
Yedekler: Ali Şaşal, Mert, Muhammet, Erdoğan, Torje, Fatih, Alwarez 
Teknik Direktör: Ersel Uzğur 
Sarı kartlar: Awaziem (Çaykur Rizespor), Hakan, Braz, Ziya (Demir Grup Sivasspor) 

hocalar-015.jpg

Golsüz berabere tamamlanan karşılaşmanın ardından konuşan Çaykur Rizespor Teknik direktörü Okan Buruk, “Gol atmayı hak ettiğimiz bir karşılaşmaydı” dedi. 

Sivasspor’un kendi sahasında çekileceğini bildiklerini ve birçok pozisyon yakaladıklarını ama kaleyi bulmakta zorlandıklarını dile getiren Okan Buruk, “Rakibimizin savunma yapacağını kazandığı toplarla hücuma çıkacağını düşünmüştük. Öyle de oldu. İlk yarı yavaş hareket ettik, pasları kullanamadık. Üçüncü bölgedeki tercihleri yapıp, şut atamadık, orta yapamadık. İlk dakikalarda gelen gol verilse daha farklı bir maç olabilirdi. Bir çok pozisyon yakaladık. Aatif’ın sakatlanıp çıkması Umar’ın girmesiyle biraz oyun planımız değişti. Şut isabet oranımız düşüktü. Gol atmak için her şeyi yaptık. Başarılı pas sayımız oldukça fazlaydı. Maçın son bölümünde de gol atacak pozisyonları bulduk. Ama olmadı bundan sonraki bütün maçları kazanmayı hedefliyoruz. Gol atmayı hak ettiğimiz bir karşılaşmaydı” ifadelerini kullandı. 

riz5-024.jpg

Karşılaşmanın ardından konuşan Demir Gurup Sivasspor Teknik Direkötürü Ersel Uzğur, “1 puan aldığımız için memnunuz” dedi. 

Karşılaşmanın sonunda 1 puan aldıkları için memnun olduklarını dile getiren Uzğur, “Tam anlamıyla, gerçekten iyi bir takıma karşı oynadık. Yetenekli oyuncuları var. Biz de buna karşı takım olarak iyi savunma yapıp hızlı hücumlarla gol aramayı planladık. Zaman zamanda bu pozisyonlara girdik ama değerlendiremedik. Hücumsal anlamda daha iyi şeyler yapmamız gerekiyordu ama maçın sonu itibariyle 1 puan aldığımız için memnunuz. Arkadaşlarımız takım halinde iyi mücadele ettiler” dedi. 

Çaykur Rizespor ve Sivasspor taraftarlarının beraber yaptıkları tezahüratlarını değerlendiren Uzğur, futbolun tribünler arasında bir dostluk olduğunu dile getirdi. Uzğur, “Spor sahalarında görmeye alışık olmadığımız çok güzel bir ortam vardı. İnşallah Türkiye’nin her yerinde bu güzel dostluk görüntüleri olur. Futbol budur, yenmek veya yenilmek değil. Bir şenlik havasında olması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

riz1-077.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız