1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. Rize'de gol yağmuru; Süper Lig gözüktü
Rize'de gol yağmuru; Süper Lig gözüktü

Rize'de gol yağmuru; Süper Lig gözüktü

Rizespor Süper Lig yolunda farklı bir galibiyet daha aldı ve hedefe bir adım daha yaklaştı

A+A-

1. Lig'in 34. haftasında zirve mücadelesi veren Çaykur Rizespor, sahasında alt sıralardan kurtulmak isteyen Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Çaykur Didi Stadyumu'ndaki maç gol düellosuna sahne olurken Karadeniz temsilcisi karşılaşmadan 5-3'lük galibiyetle ayrıldı.

rizespor9-003.jpg

Çaykur Rizespor, karşılaşmanın 7. dakikasında Sinan Osmanoğlu ile öne geçti. Gençlerbirliği, 27. dakikada Mete Kaan Demir ile eşitliği buldu. Rizespor, 32. dakikada John Mary ile yeniden öne geçti. Gençlerbirliği bu kez 45+2'de Muhammed Himmet Ertürk ile skora denge getirdi. Çaykur Rizespor, 45+5'de bu kez Yannick Bolasie ile öne geçti ve soyunma odasına 3-2'lik üstünlükle gitti.

rz11.jpg

Karadeniz temsilcisi, ikinci yarının başında 46. dakikada Amilton ile ilk kez 2 farklı üstünlük sağladı ve skor 4-2 oldu. Çaykur Rizespor'da 3. golü atan Yannick Bolasie, 53. dakikada bir kez daha sahneye çıktı ve penaltıdan attığı golle skoru 5-2'ye taşıdı. Gençlerbirliği'nde 56. dakikada Abdullah Durak penaltıdan attığı golle durumu 5-3 yaptı.

rz8-012.jpg

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği'ni 5-3'lük skorla mağlup etti.

rz7-018.jpg

Bu sonucun ardından Çaykur Rizespor, ligde 63 puana yükseldi. Karadeniz temsilcisi, Eyüpspor ve Pendikspor'un berabere kaldığı haftayı iyi değerlendirdi. 2. sırada bulunan Rizespor, 3. sıradaki Pendikspor ile puan farkını 5'e yükseltti. Gençlerbirliği ise 28 puanda kaldı.

rz6-026.jpg

Çaykur Rizespor, ligde gelecek hafta Pendikspor deplasmanına konuk olacak. Gençlerbirliği, sahasında Bodrumspor ile karşı karşıya gelecek.

rz10.jpg

Stat: Çaykur Didi
Hakemler: Erkan Özdamar, Gökmen Baltacı, Mehmet Ali Akkor
Çaykur Rizespor: Tarık Çetin, Mithat Pala, Sinan Osmanoğlu, Emirhan Topçu, Alberk Koç (Dk. 46 Bahadır Öztürk), Ogün Özçiçek (Dk. 82 Koray Altınay), Alper Potuk (Dk. 87 Eren Emre Aydın), Benhur Keser (Dk. 69 Kubilay Kanatsızkuş), Bolasie, Amilton, Mary (Dk. 69 Olawoyin)
Gençlerbirliği: Angeler, Muhammed Himmet Ertürk (Dk. 58 Rharsalla) Alperen Babacan, Fontaine, Yasin Güreler, Abdullah Durak (Dk. 77 Akabueze), Bangoura (Dk. 88 Ikic), Mete Kaan Demir, Uğur Akdemir, İlker Karakaş (Dk. 58 Doukara), Tiago (Dk. 46 Enes Keskin)
Goller: Dk. 7 Sinan Osmanoğlu, Dk. 32 Mary, Dk. 45+5 ve 53 (Penaltıdan) Bolasie, Dk. 46 Amilton (Çaykur Rizespor), Dk. 27 Mete Kaan Demir, Dk. 45+2 Muhammed Himmet Ertürk, Dk. 56 Abdullah Durak (Penaltıdan) (Gençlerbirliği)
Sarı kartlar: Dk. 43 Ogün Özçiçek, Dk. 72 Olawoyin (Çaykur Rizespor), Dk. 62 Bangoura, Dk. 64 Yasin Güreler (Gençlerbirliği)

rz5-038.jpg

Çaykur Rizespor-Gençlerbirliği maçının ardından
- Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz: - "Bundan sonra oyuna değil, sonuca bakmamız gerekir. Kazandığımız için mutluyuz"
- Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu: - "Bireysel hatalarımız gollere neden oldu. Deplasmanda 3 golü bulduk ama mağlup olduk"

RİZE (AA) - 1. Lig'in 34. haftasında sahasında Gençlerbirliği'ni 5-3 yenen Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Bülent Korkmaz, "Bundan sonra oyuna değil, sonuca bakmamız gerekir. Kazandığımız için mutluyuz." dedi.
Korkmaz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iyi bir oyun oynadıklarını belirtti.
Hücum anlamında çok etkili olduklarına değinen Korkmaz, "Maalesef yediğimiz gollerde çıkarken pozisyon hatası oldu. Bundan sonra oyuna değil sonuca bakmamız gerekir. Kazandığımız için mutluyuz. Sona doğru gidiyoruz. Önemli olan bunu devam ettirmek. Daha güçlü takımlarla oynayacağız. Güçlü, sağlam, dik durmamız gerekiyor." diye konuştu.
Korkmaz, ligin kalan bölümünü maç maç düşündüklerini kaydederek, "Süper Ligi çok istiyoruz. Şehir, kulüp, biz, herkes çok istiyor. Bakıldığında avantajlıyız ama avantajı korumamız lazım. İnşallah istediğimiz hedefe ulaştığımız zaman daha detaylı konuşacağız. Öncelikle şu işimizi bitirelim." ifadelerini kullandı.

- Gençlerbirliği cephesi

Ankara ekibinin teknik direktörü Sinan Kaloğlu ise Çaykur Rizespor'u iyi analiz ettiklerini ama bireysel hataların ön plana çıktığını dile getirdi.
Çaykur Rizespor'un önemli bir galibiyet aldığını belirten Kaloğlu, "Bizim için üzücü bir mağlubiyet oldu. Rakibin önemli oyuncularını engellemek istedik. Geçişlerde iyi top kazandık. Hücuma çıkarken tercih hatası yaptık. Rakibimizi uzun topa zorladık ama yan toplarda dikkatsizliğimiz oldu. Bireysel hatalarımız gollere neden oldu. Deplasmanda 3 golü bulduk ama mağlup olduk. Çalışmalarımız devam edecek. Son dört maçı kazanıp ligde kalmak istiyoruz." diye konuştu.
Kaloğlu, Türkiye'de günübirlik başarılarla yetinildiğine dikkati çekerek, "Türkiye, Avrupa'nın Brezilya'sıdır. Kulüplerimizin iyi bir şekilde kurgu felsefe içerisinde olması lazım. Gençlerbirliği, Türkiye'nin en köklü ve saygın kulüplerinden birisidir. Çok yetenekli ve milli oyuncu çıkardı. Türk futboluna kazandırdı. Tekrar küllerinden doğmak istiyor. Biz de inşallah bu planlamanın içinde olmak için geldik. Önce ligde kalıp moral bulmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

rz4-075.jpg

rz3-099.jpg

rz2-099.jpg

rz1-115.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum