1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de hastaların yol çilesi
Rize'de hastaların yol çilesi

Rize'de hastaların yol çilesi

Rize’nin Kömürcüler köyünde köylüler, bozuk olan köy yollarına ambulans giremediği için hastalarını 6 kilometre sedye ile taşıyorlar.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize’nin Muradiye Beldesi’ne bağlı Kömürcüler Köyü’nde yaşanan yol sorunu dikkat çekiyor.

Köy sınırları içerisindeki Singöz Mahallesi’nin yolu bozuk olduğu için 6 kilometrelik kısmı kış aylarında ve yağmurlu günlerde kullanılamıyor. Mahalle sakinleri yağmurlu günlerde araçlarına zincir takmak zorunda kalırken, hazırlıksız araçlar mahalleye ulaşamıyor.

Yolu bozuk olduğu için bir çok mahalle sakini evlerini terk ederek kiracı olarak başka yerlere taşınmak zorunda kalmış.

35286

Off Road pistini andıran köy yolunda en yoğun mücadeleyi veren ise Aksu ailesi. Evlerinde iki epilepsi hastası bulunan aile, hastaları krize girdiğinde evlerine ambulans ulaşmadığı için hastalarını kendi yaptıkları ilkel sedye ile 6 kilometre taşımak zorunda kalıyor.

Aile yol çilesini çekmemek için Muradiye Beldesi’nde bir hayırsever tarafından kendilerine tahsis edilen eski bir evde kalıyor. Ancak Aksu ailesi yaz aylarında çaylarını toplamak için mahallelerinde evlerinde ikamet etmek zorunda kalıyor.

35287

Konuyla ilgili açıklama yapan Havva Aksu, “Yolumuz çok bozuk. Hasta iki oğlum var. Bana ait başka arazi ve ev yok. Burada yaşamak zorundayım. Yaz aylarında burada kalıyoruz. Çocuklarım rahatsızlandığı zaman ambulans buraya ulaşamadığı için sırtımda taşımak zorunda kalıyorum. Kriz geldiği zaman hastaneye yetiştirince kurtuluyorlar. Ya yetiştiremezsem. Yolumuzun yapılmasını istiyoruz” dedi.

Erkan Aksu ise yolda kalmamak için yanların sürekli zincir ve çeki halatı bulundurduklarını belirterek “İki araç olarak yola giriyoruz. Biri mahsur kalınca diğeri onu çekip kurtarıyor” şeklinde konuştu.

Sinan Aksu ise yaptığı açıklamada, vefat eden babasının tabutunun uzun süre aracın kasasında kaldığını ifade ederek “Babam kanser hastasıydı. Ben askerdeyken vefat etti. Haber verdiler geldim. Yol bozuk olduğu için tabutu uzun süre aracın kasasında kaldı. İş makineleri yolu açınca babamı defnettik” diye konuştu.

Aksu ailesi yağmurlu havalarda yaşadıkları çileyi anlatabilmek için epilepsi hastası olan oğullarını kendi hazırladıkları sedye ile bir süre taşıdılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum